Waarom betaalt u een consult?

3 januari 2023

Net als bij elke zorgverlener en andere vaccinatiebureaus wordt er bij de GGD Amsterdam een consultprijs berekend. Als u een afspraak maakt wordt er tijd voor u gereserveerd. De consultduur hangt af van de complexiteit van de reis en van de gezondheidstoestand van de reizigers. Dit is van te voren niet in te schatten. Ook als het consult korter of langer duurt betaalt u dezelfde consultprijs. Op deze manier kan de GGD kostendekkend werken. Overigens worden bij alle vaccinatiebureaus bij elk bezoek consultkosten per persoon berekend.

Krijg ik korting als ik samen met mijn reisgenoot het vaccinatiespreekuur bezoek?

Ook als u met meerdere personen het vaccinatiebureau bezoekt betaalt u per persoon consultkosten, ook als u hetzelfde advies krijgt, een advies is immers op de individu afgestemd.

Niets nodig toch consultkosten?

Soms blijkt tijdens een consult dat uw vaccinaties in orde zijn en dat u niet naar een malariagebied gaat. U heeft dan geen vaccinaties en/of een malariarecept nodig maar u rekent wel een consult af.

U komt echter nooit voor niets, soms is het nodig andere risico's die zich voordoen in het land van uw bestemming te bespreken. Afhankelijk van uw gezondheidstoestand kunnen aanvullende vaccinaties en/of medicatie nodig zijn.

Ieder advies is een advies op maat.

Moet ik ook voor een herhalingsconsult betalen?

Ook als u voor een 2e of 3e vaccinatie komt wordt een consult berekend. Dit herhalingsconsult is wel goedkoper omdat het meestal minder tijd kost dan een eerste consult.