Pad tot huidige pagina

Reizen en coronavirus

30 september 2020

Gaat u binnenkort op reis? Check voordat u gaat de website van de Rijksoverheid. Hier ziet u welk reisadvies uw bestemming heeft en wat de actuele situatie is. Houd er rekening mee dat er altijd risico’s zijn en dat de situatie snel kan veranderen. Bij een opleving van het virus kunnen landen strenge maatregelen nemen. Blijf alert en zorg dat u goed geïnformeerd bent en blijft.

Milde klachten? Blijf thuis en laat u testen
Heeft u milde klachten zoals een verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf thuis en laat u gratis testen bij de GGD op het coronavirus. Bel voor een afspraak met 0800-1202. Ga niet op reis als u klachten heeft of onderdeel bent van een bron- en contactonderzoek.

Reis naar oranje of rood gebied? Bij terugkeer in quarantaine

Een aantal landen hebben een oranje of rood reisadvies. Reizen naar die landen wordt afgeraden. Dit heeft te maken met de gezondheidssituatie ter plekke. Gaat u toch? Dan wordt u dringend geadviseerd om bij terugkomst 10 dagen in quarantaine te gaan. Check de website Nederland Wereldwijd om te zien welke landen het gaat. Met de app BZ Reisadvies blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in een land.

Let op: deze informatie wordt voortdurend bijgewerkt op basis van de actualiteit. Het kan zijn dat tijdens uw verblijf het reisadvies verandert van geel naar oranje. Ook in dat geval moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine.

Non-COVID-19-verklaring voor uw reis

Een non-COVID-19-verklaring (of COVID-vrij-verklaring) is een bewijs dat u op een bepaalde datum getest bent en dat de uitslag negatief was. Sommige landen eisen zo’n verklaring. Deze mag dan vaak niet ouder zijn dan een aantal dagen.

De GGD geeft geen nov-COVID-19-verklaring af. U kunt hiervoor wel terecht bij KLM Health Services. Neem contact op met uw reisorganisatie of vliegtuigmaatschappij als u hierover vragen heeft.

Vaccinaties en gezondheidsadvies

U kunt wel bij de GGD terecht voor vaccinaties en reizigersadvies. Hiervoor kunt u online een afspraak maken.

Dit zijn onze coronamaatregelen tijdens het spreekuur:

  • Desinfecteer uw handen bij het betreden van het reizigersadvies- en vaccinatiebureau.
  • We schudden geen handen.
  • Blijf (met uw gezin) op minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers.
  • Als u hoest of niest, doe dit dan in uw elleboog.
  • Neem alleen mensen mee die voor een reisadvies komen.

Meer informatie

Heeft u vragen of weet u niet zeker wat u moet doen met uw afspraak? Bel ons voor overleg op 020 555 5090.

Rijksoverheid: FAQ’s over het coronavirus en reizen
Rijksoverheid: FAQ’s over het reisadvies per land