Pad tot huidige pagina

Reizigersvaccinatie : waarom?

5 april 2019

Het oplopen van een infectieziekte is in veel landen een reëel risico. Je laten vaccineren en het nemen van andere beschermende maatregelen horen bij de voorbereiding van een reis.

Waarom vaccineren?

Veel mensen gaan jaarlijks op vakantie, voor familiebezoek of voor het werk naar het buitenland. Naar landen in Azië, Afrika en Midden- en Zuid-Amerika, maar ook naar populaire reisbestemmingen rond de Middellandse Zee, zoals Egypte en Turkije. In deze landen bestaan er risico's op infectieziekten, zoals hepatitis A, diarree, malaria en seksueel overdraagbare aandoeningen.
In een groot aantal landen zijn de medische voorzieningen minder goed dan in Nederland. Bovendien kan de veiligheid op straat of in het verkeer anders zijn.

Voor veel landen worden vaccinaties en aanvullende maatregelen aanbevolen. In sommige landen zijn bepaalde vaccinaties of is een choleraverklaring zelfs verplicht. Het opvolgen van de adviezen verkleint het risico dat u ziek wordt tijdens de reis of na thuiskomst.

Welke vaccinaties?

Welke vaccinaties en malariatabletten u nodig heeft is afhankelijk van de bestemming, de reisduur, reisroute, uw gezondheid, wat u precies gaat doen in het land van bestemming en welke vaccinaties u al eerder gehad heeft. Factoren die zorgvuldig meegewogen worden als u naar het spreekuur komt en een gesprek heeft met een van onze medewerkers.

Waarom bij de GGD Amsterdam?

  • De GGD Amsterdam heeft meer dan 50 jaar ervaring met het vaccineren van reizigers voor verre bestemmingen
  • De GGD Amsterdam heeft gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen in dienst
  • De GGD is een betrouwbare gezondheidszorginstelling, met oog voor het beschermen van uw persoonlijke en de collectieve gezondheid
  • De GGD verstrekt advies op maat: afhankelijk van uw bestemming, duur van het verblijf en uw gezondheid
  • De GGD werkt op basis van de landelijke richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR)
  • De GGD heeft het kwaliteitskeurmerk HKZ
  • Iedereen kan bij de GGD terecht, ook mensen die buiten het werkgebied van de GGD wonen

Spreekuur

U kunt telefonisch of online een afspraak regelen op een tijdstip dat u uitkomt, maandag t/m vrijdag én op donderdagavond.

Adres: Nieuwe Achtergracht 100, 1018 WT Amsterdam (3e etage). Maak een afspraak online.

Kijk ook bij

Direct naar