Ervaringsverhalen

Het ervaringsverhaal van Paul

"Als je mij jaren geleden vertelde dat ik ooit met een verslavingsprobleem te maken zou krijgen, dan had ik daar om moeten lachen. Ik verslavingsgevoelig? Dacht het niet!"

"Jarenlang had ik niks met drugs! Dat was iets voor de grote stad en ik was absoluut tegen gebruik. Begreep toen ook niet dat drugs zoveel invloed kon hebben op een mens. Ik begreep ook niet dat mensen drugs nodig hadden om te feesten of drugs en seks te combineren."

"Ik ben tien jaar geleden naar Amsterdam verhuisd en had toen een relatie, leuke baan en mooi huisje. Prima leventje. Ik merkte dat in mijn omgeving steeds meer over drugs gesproken werd in combinatie met seksdates. Toen ik 35 was wilde ik dat weleens proberen. XTC en seks was toch wel heel prettig. Ik ben een aantal keren naar seksfeestjes gegaan en zo kwam ik langzamerhand in het chemsex wereldje terecht. Aangezien seks voor mij iets belangrijks was werd het recreatieve gebruik steeds meer en meer. Ik zocht mijn contacten niet alleen uit op seksuele behoefte, maar belangrijk was ook of er drugs gebruikt werden."

"Recreatief gebruik maakte meer plaats voor obsessief gebruik op de dagen dat ik vrij was van werk. Daarnaast was het niet alleen XTC wat ik gebruikte, maar werden de combinaties van drugs zoals GHB , Miauw miauw, ketamine en coke steeds meer een gewoonte. Ook mijn seksuele gedrag werd steeds extremer en steeds destructiever. Condooms werden niet meer gebruikt en de seks werd steeds extremer. Toen kwam ik in contact met mannen die Crystal Meth gebruikten. Eerst was ik fel tegen en daar heel duidelijk in. Maar op een gegeven moment ben ik toch die drempel overgegaan en eindigde ik uiteindelijk met een spuit in mijn arm."

"Ik kreeg steeds meer lichamelijke klachten en psychische klachten. Raakte steeds meer in een isolement en merkte aan mezelf dat ik vrienden aan het voorliegen was. Alles draaide om seks en drugs. Ook vrienden ging het opvallen. Een van hen heeft geprobeerd om met mij te praten en duidelijk te maken dat ik verkeerd bezig was. Ik snapte zijn emotie niet, maar gaf wel toe dat ik een probleem had. Uiteindelijk hebben vijf vrienden een interventie gedaan. Wat was ik kwaad in eerste instantie. Mijn hele leven omgooien, waar haal je het lef vandaan. Al snel realiseerde ik mij dat er inderdaad wat moest gebeuren en ben toen aangemeld bij een kliniek. Daar heb ik Chris ontmoet en vanaf toen begon de strijd. Chris heeft mij inzichten gegeven waar ik nooit bij stil had gestaan. Hij was een enorme inspiratie voor mij en nog steeds!"

"Tien maanden ambulante hulp. Eén keer per week individueel gesprek en een keer per week groepsgesprek! Tijdens deze tien maanden is mijn leven omgegooid, maar het is het beste wat mij is overkomen de afgelopen jaren. Ik zag weer licht, merkte ineens dat er zoveel meer is in de wereld. Het was een strijd en dat is het nog steeds. Maar ik heb enorm veel geleerd en ik ben dankbaar dat ik een tweede kans heb gekregen in het leven. Teruggaan naar de kern, dat was het doel en 'Trust the process'! Dat is mijn motto geworden."

"Als ik terugdenk aan de periode tijdens gebruik, dan kan ik me bijna niks herinneren wat leuk of memorabel was. Alsof ik die periode geblokt heb. Vandaag de dag kan ik zeggen dat ik een gelukkig mens ben. Tevreden met de persoon die ik aan het worden ben. Ik heb weer zingeving gevonden en ben sterker dan ooit! Ik ben bijna twee jaar clean en heb mijn terugvallen gehad en momenten waarin ik het zwaar had. Maar zoals mijn leven ooit geweest is, dat nooit meer. Dankbaar en gelukkig!"

Paul