Vragen over tests

31 mei 2019

Tests

Kan ik een zwangerschapstest bij jullie laten doen?

Als u zich zorgen maakt of u wel of niet zwanger bent, kunt u bij ons een Sense-afspraak maken (gratis voor jongeren tot 25 jaar). Er wordt dan eventueel een zwangerschapstest gedaan.

Doen jullie ook een uitstrijkje voor baarmoederhalskanker?

Nee, dat doen wij niet, dat doet onder andere uw huisarts. Ook kunt u voor al uw vragen en verzoeken op gebied van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker terecht bij Bevolkingsonderzoek Midden-West. Cliëntinfolijn (020) 409 6699 (ma t/m vr 09.00-12.00 uur, lokaal tarief).
E-mail: bmhk@bevolkingsonderzoekmidden-west.nl

Ik wil alleen een hiv test, kan dat?

Een hiv test wordt aangeboden in combinatie met een onderzoek naar andere soa. Dus een hiv test alleen is niet mogelijk.

Kan ik bij de Soa-polikliniek terecht voor een hiv sneltest?

Een hiv test is bij de polikliniek een mogelijk onderdeel van een uitgebreid onderzoek op soa. Als er specifieke klachten zijn of de cliënt is gewaarschuwd dan wordt er gebruik gemaakt van de hiv sneltest. De uitslag van de hiv sneltest is binnen 45 tot 60 minuten bekend. Indien hier geen speciale reden toe is wordt de standaard hiv test gebruikt en kan de cliënt na drie tot tien dagen de uitslag op internet opvragen.

Ik heb een hiv test nodig voor een verzekering of visa, kan dat bij de GGD?

Nee. We verstrekken geen hiv-uitslagen voor deze doeleinden.

Kan ik de uitslagen op papier meekrijgen voor mijn verzekering of visum?

Dat is niet mogelijk. Daarvoor zult u naar uw huisarts moeten gaan.