Pad tot huidige pagina

Jeugdgezondheidszorg 12-18 jaar

Lijst

De Jeugdgezondheidszorg van GGD Amsterdam helpt meer dan 200.000 kinderen van 0 tot 18 jaar in Amsterdam en Amstelland bij de belangrijkste fase van hun leven: gezond opgroeien. Tegelijk helpen we hun ouders en opvoeders bij het opvoeden. Heeft u vragen of maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind? Neem gerust contact met ons op.

Afbeelding

Lijst

Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen zijn er voor u en uw kind. We bieden hulp en ondersteuning aan ouder als er vragen of problemen met de gezondheid of ontwikkeling van uw kind. Bijvoorbeeld als een kind niet gelukkig is, als het even niet lekker gaat op school. Of als er vragen zijn over de relatie met vrienden of met u als ouder. Ook kunnen we meer vertellen over gezond eten, en de invloed van roken, drank en drugsgebruik. We hebben meerdere locaties in en rond Amsterdam. Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag!

Afbeelding

Onze hulp op de middelbare school

Op deze leeftijd vindt de jeugdgezondheidszorg vooral plaats op de school van uw kind. Uw kind mag alles aan ons vragen, of kan ook zelf een afspraak maken met een van onze jeugdartsen. Ook adviseren we als uw kind vaak of lang ziek of afwezig is. Dat noemen we ziekteverzuimbegeleiding

Preventief gezondheidsonderzoek

Tijdens de middelbare schooltijd bieden we 1 of 2 keer een preventief gezondheidsonderzoek aan. Uw kind wordt dan gemeten en gewogen. Ook is er een gesprek met de arts of verpleegkundige. Zo kijken we of uw kind zich gezond en goed ontwikkelt. Als het nodig is, kan uw kind na dit onderzoek snel advies, hulp of extra ondersteuning krijgen. Uiteraard altijd in overleg met u en uw kind.

Afbeelding

Afbeelding

Bescherming tegen 12 infectieziekten

Ieder kind heeft recht op bescherming tegen ernstige infectieziekten. Dit is vastgelegd in het landelijke Rijksvaccinatieprogramma. Kinderen en hun ouders kunnen voor de gratis vaccinaties bij Jeugdgezondheidszorg van de GGD terecht. Deelname is niet verplicht.

Op onze vaccinatiepagina vindt u een overzicht van alle vaccinaties waar uw kind voor in aanmerking komt.

Onze ondersteuning bij het speciaal onderwijs

Als uw kind naar het speciaal voortgezet onderwijs gaat, krijgt u als ouder meestal een uitnodiging van de jeugdarts voor een kennismakingsgesprek en een eerste onderzoek. Meestal vindt dit onderzoek plaats op school, maar het kan ook zijn dat u samen met uw kind wordt uitgenodigd op een van onze locaties bij u in de buurt.

Afbeelding

Geen behoefte aan zorg?

Alle jongeren worden uitgenodigd door jeugdgezondheidszorg. Mochten u en uw kind, om wat voor reden dan ook, niet willen deelnemen aan het onderzoek, laat dit ons dan weten. U kunt contact opnemen met jeugdgezondheidszorg of gebruik maken van dit antwoordblad (PDF, 194 kB)

Contact met Jeugdgezondheidszorg

Heeft u een vraag? Stel 'm gerust aan onze professionals. Dat kan via de chat of telefoon Wilt u liever een persoonlijk gesprek over uw kind? Maak dan een afspraak met Jeugdgezondheidszorg bij u in de buurt