Extra hulp tijdens de zwangerschap

Ieder kind verdient een zo goed mogelijke start. De eerste 1.000 dagen vanaf de conceptie zijn erg belangrijk voor de mentale en fysieke ontwikkeling van een kind. Maar niet iedere moeder kan haar kind verwelkomen onder ideale omstandigheden. Daarom biedt Jeugdgezondheidszorg Amsterdam extra ondersteuning.

22-wekenprik tegen kinkhoest

De 22 wekenprik beschermt moeder en baby tegen kinkhoest. De prik is gratis voor alle zwangere vrouwen en onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Aanstaande moeders kunnen de prik halen vanaf de 22ste zwangerschapsweek tot het eind van de zwangerschap. Hoe eerder, hoe beter, want hoe meer tijd om antistoffen aan de baby over te dragen.

Voorzorg: extra hulp bij zwangerschap

Voor vrouwen die voor het eerst zwanger zijn en in een kwetsbare situatie zitten, bieden we Voorzorg. Voorzorg begint zo vroeg mogelijk in de zwangerschap en loopt door totdat het kindje twee jaar is. Hiermee krijgt uw cliënt voor een langere tijd hulp van een vaste verpleegkundige thuis. Samen werken ze aan een aantal thema’s, bijvoorbeeld:

  • een gezonde zwangerschap voor moeder en kind
  • de bevalling
  • de kraamtijd
  • veilige hechting
  • de toekomst
  • combineren van opleiding of werk met het (alleenstaand) moederschap

Aanmelden voor Voorzorg

Bent u verloskundige of hulpverlener? Dan kunt u uw cliënten aanmelden voor Voorzorg met het formulier Aanmelden Voorzorg door instanties. Bellen of mailen kan ook: 020 555 5961 of voorzorg@ggd.amsterdam.nl.