Kinderwens

Jongeren willen soms al vroeg kinderen krijgen. Maar jongeren die moeilijk leren moeten extra goed nadenken of een kind wel in hun leven past.

Heeft uw zoon of dochter een kinderwens? Praat dan met hem of haar over deze wens. Bespreek wat het betekent om voor een kind te zorgen. Wat er in je leven verandert. En wat je allemaal moet regelen. Of iemand die moeilijk leert voor een kind kan zorgen, verschilt per persoon.

Niet verstandig

Jongeren moeten eerst nog een eigen leven opbouwen. Daarom is het niet verstandig om heel jong een kind te krijgen. Bij mensen die moeilijk leren is het ook belangrijk dat zij hulp krijgen en hulp willen ontvangen. Bijvoorbeeld van familie en vrienden. Want iemand die moeite heeft met leren, heeft ook moeite om te gaan met grote veranderingen in het leven. Zoals zwanger zijn en het opvoeden van een kind.

Voorbereiden en oefenen

Goede voorlichting geven over ouderschap is belangrijk. Bijvoorbeeld erover praten, lezen en dvd's bekijken. Het is ook mogelijk om bij MEE Amstel en Zaan gebruik te maken van een oefenpop. Dat kan onder begeleiding van een consulent. Een oefenpop ziet eruit als een echte baby. Er zit een computer in, waardoor de pop zich ook gedraagt als een echte baby. De pop moet regelmatig worden verschoond. En worden getroost en gevoed. Voor meer informatie kunt u terecht bij MEE Amstel en Zaan: 020 - 512 72 72.