Pad tot huidige pagina

Opvoeden

Lijst

Het opvoeden van kinderen is bijzonder. Elke leeftijd heeft weer andere uitdagingen. Soms gaat het goed, soms zit u misschien met vragen. Op deze pagina vindt u informatie over opvoeden en opgroeien voor ouders en verzorgers. Onze professionals denken graag met u mee, ook buiten de spreekkamer.

Afbeelding

Jeugdgezondheidszorg is er voor u en uw kind

Lijst

Alle kinderen en jongeren verdienen het om gezond en veilig op te groeien. Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Amsterdam biedt de zorg die daarvoor nodig is. We volgen samen met u de groei, ontwikkeling en gezondheid van uw kind, vanaf de zwangerschap tot 23 jaar. Ook kunt u bij ons terecht voor de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma. U kunt ons ook allerlei opvoedvragen stellen.  Dat kan op verschillende manieren: chatten, bellen, of een afspraak maken op een van onze locaties. Als u wilt kunnen we ook bij u thuis afspreken. We denken graag met u mee.

Lijst

In Amsterdam en Weesp werkt JGZ vanuit de Ouder- en Kindteams waar ook ouder- en kindadviseurs werken. Samen kijken we wat er nodig is en wie uit het team het beste kan helpen.

Informatie over opvoeden en opgroeien

Lijst

Op onderstaande websites vindt u betrouwbare informatie over opgroeien en opvoeden in de verschillende fases, van zwangerschap tot puberteit.

Afbeelding

Positief blijven

Rustig blijven bij een huilbaby, geduldig reageren op een spartelende peuter, aardig zijn tegen een brutale puber. Hoe gaat dat? Hoe blijft u positief als het eigenlijk niet leuk meer is? De opvoedmethode Triple P, dat staat voor positief opvoeden geeft u praktische tips om met grote en kleine problemen in het gezin om te gaan. Al onze professionals werken met het positief pedagogisch programma Triple P.

Meegroeien met uw kind

Op het platform van de GroeiGids is allerlei informatie te vinden over opvoeden en opgroeien van kinderen. Over huilbaby’s, eigenwijze peuters tot pittige pubers: voor iedere leeftijdsfase zijn er opvoedtips te vinden.

De GroeiGids biedt de informatie in handige informatieboekjes, op de website en in de app waarin u de ontwikkeling van uw kind kunt bijhouden.

Afbeelding

Afbeelding

Podcast Project Opgroeien

De podcastserie Project Opgroeien van GGD Amsterdam geeft antwoord op vragen van ouders. In de podcast bespreken 2 jeugdverpleegkundigen wekelijks een ander thema rondom opvoeden en opgroeien.

Praktische opvoedtips

Op opvoeden.nl is er per leeftijd handige informatie te vinden. Hoe gaat als partners het niet eens zijn over de opvoeding? Hoe combineert u de opvoeding met werk? Wat als uw kinderen in een samengesteld gezin worden opgevoed? Ook leuk: deskundige Fiona geeft in haar video’s opvoedtips voor ouders en verzorgers.

Omgaan met media in de opvoeding

Afbeelding

Opvoeden met media

Van televisie tot tablets en telefoons – kinderen van nu kunnen overal online gaan. Leuk natuurlijk, maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Hoe gaat u om met media in de opvoeding? De website Mediawijsheid.nl staat boordevol informatie over schermtijd, socials, online gevaren zoals pesten en online gamen.

Contact met Jeugdgezondheidszorg

Heeft u een vraag? Stel 'm gerust aan onze professionals. Dat kan via de chat of telefoon Wilt u liever een persoonlijk gesprek over uw kind? Maak dan een afspraak met Jeugdgezondheidszorg bij u in de buurt