Pad tot huidige pagina

Veelgestelde vragen vaccinaties

Vragen over de uitnodiging

Ik ben mijn oproepkaarten kwijt?

Dat geeft niets. Neem de ID kaart van uw kind mee naar de priklocatie en uw kind kan gewoon een vaccinatie krijgen. Ga dan zodra u binnen bent eerst even langs de medische informatiebalie, zij helpen u verder.

Ik heb geen uitnodiging ontvangen, maar onze buurjongen/klasgenoot wel?

Kinderen die geboren zijn in deze jaren krijgen een uitnodiging:

  • HPV 2004-2006-2008-2009-2013
  • MenACWY 2008
  • BMR/DTP/ 2013.

Is uw kind ook in een van deze jaren geboren? Bel dan met 020 555 5961, dan kijken we waarom uw kind niet is opgeroepen.

Mijn kind is 10 jaar en niet uitgenodigd voor een HPV vaccinatie?

In Amsterdam is in overleg met het RIVM ervoor gekozen om 9-jarigen uit te nodigen voor de HPV-vaccinatie zodat deze tegelijk gegeven kan worden met de BMR/DTP-vaccinatie. Zo hoeft uw kind volgend jaar niet nog een keer te komen. Alle kinderen uit 2012 krijgen volgend jaar een oproep voor HPV. Als u wilt dat uw kind van 10 jaar nu al deze vaccinatie krijgt, maak dan een afspraak via 020 555 5961.

Waarom is mijn zoon niet uitgenodigd voor de HPV-vaccinatie?

Het RIVM bepaalt welke jongens uit worden genodigd in welk jaar. Dit jaar zijn kinderen geboren in 2004, 2006, 2008, 2009, 2013 aan de beurt.
Volgend jaar worden jongens uit de andere geboortejaren uitgenodigd.

Mijn kind heeft een uitnodiging gekregen voor de Meningokokken-vaccinatie, maar die heb ik al gehaald bij de huisarts, wat moet ik doen?

Als uw kind al een vaccinatie tegen Meningokokken heeft gehad, hoeft u niet nog een keer langs te komen. Geef dit nog wel even door aan het RIVM, zodat u geen uitnodigingen meer krijgt. Bel hiervoor naar het RIVM: 088 678 89 30.

Ik heb vragen over de verplichte persoonlijke vaccinatiegegevensuitwisseling tussen de Jeugdgezondheidszorg en het RIVM (Informed Consent).

Dit is het geven van toestemming voor het uitwisselen van persoonlijke vaccinatiegegevens tussen de Jeugdgezondheidszorg en het RIVM. Zo weet het RIVM of iemand gevaccineerd is, en weten wij van het RIVM welke vaccinaties aan uw kind gegeven zijn bij een andere (Jeugdgezondheids)zorgorganisatie of de huisarts. Als u toestemming geeft voor gegevensuitwisseling, hebben we de juiste vaccinatie-informatie, en word uw kind niet uitgenodigd als dit niet nodig is. Op de locaties van de vaccinatiecampagne zijn er mensen aanwezig met wie u in gesprek kunt over dit Informed Consent.

Vragen over gezondheid

Mijn kind is ook opgeroepen voor een Covid-19 vaccinatie of heeft kortgeleden een Covid-19 vaccinatie gehad. En nu?

Vaccinaties vanuit het RVP, zoals HPV, DTP en BMR, gaan altijd voor een COVID-19 vaccinatie. Na een HPV of DTP vaccinatie mag je minimaal 7 dagen later de COVID-19-vaccinatie krijgen. Na een BMR vaccinatie is dit 14 dagen. Als je eerst de COVID-19-vaccinatie hebt gekregen mag je minimaal 14 dagen later de HPV, DTP of BMR-vaccinatie krijgen.

Mijn kind heeft andere medische problemen, kan mijn kind wel gevaccineerd worden?

Op de vaccinatielocatie zijn artsen aanwezig bij de medische balie waar u met uw vragen terecht kunt. Als u eerder vragen heeft, kunt u dit doorgeven via 020 555 5961, dan zorgen we dat een van onze artsen u terugbelt.

Mijn kind heeft prikangst

We hebben speciale prikpunten in de hallen voor kinderen die heel angstig zijn. Als dit niet genoeg helpt, kunnen we een andere afspraak maken, bel dan met 020 555 961.

Vragen over de vaccinatielocatie

Wij wonen buiten Amsterdam maar het is voor ons handiger om de vaccinatie in Amsterdam te halen. Mag dat?

Wij hebben geen dossier van uw kind in Amsterdam om uw vaccinatie in te kunnen registreren en verzoeken u een afspraak te maken bij de gemeente waar u kind ingeschreven staat.

Hoe kom ik op de locatie?

Op de website van GGD Amsterdam staat informatie over de vaccinaties. Hier kunt u een kaart vinden met daarop de locaties. Bij elke locatie kunt u doorklikken naar het adres en de route via Google Maps.

Vervoer naar locaties

Wij verzoeken u zoveel mogelijk per fiets, lopend of met openbaar vervoer naar de locaties te komen.