Pad tot huidige pagina

Veelgestelde vragen vaccinaties voor kinderen

13 maart 2023

Vragen over de uitnodiging

Ik ben mijn oproepkaarten kwijt. Wat nu?

Dat geeft niets. Neem de ID-kaart van uw kind mee naar de priklocatie en uw kind kan gewoon een vaccinatie krijgen. Ga dan zodra u binnen bent eerst even langs de medische informatiebalie. Zij helpen u verder.

Ik heb nog geen uitnodiging ontvangen, maar onze buurjongen/klasgenoot wel?

Van 22 maart tot en met 25 april worden afspraken gepland, ongeveer 2 weken van tevoren krijgt u de uitnodiging per post.

Kinderen die geboren zijn in deze jaren krijgen een uitnodiging:

  • HPV uitnodiging voor jongens en meisjes geboren in 2005, 2007, 2010, 2011, 2012 en 2013.
  • MenACWY uitnodiging voor jongens en meisjes geboren in 2009
  • BMR/DTP- of BMR/HPV-uitnodiging voor jongens en meisjes geboren in 2014

Is uw kind in een van deze jaren geboren en hebt u geen uitnodiging gehad? Bel dan met 020 555 5961. We kijken dan waarom uw kind niet is opgeroepen.

Ik heb meerdere afspraken voor mijn kinderen, mag ik die combineren?

Ja, dat mag. Als uw kinderen een afspraak hebben voor dezelfde dag, kunt u ze op één tijdstip meenemen. Kies het moment dat u het beste uitkomt.

Waarom is mijn zoon niet uitgenodigd voor de HPV-vaccinatie?

Het RIVM bepaalt welke jongens worden uitgenodigd in welk jaar. Dit jaar zijn kinderen aan de beurt die geboren zijn in 2005 en 2007. Volgend jaar worden jongens uit andere geboortejaren uitgenodigd.

Mijn kind heeft een uitnodiging gekregen voor de meningokokken-vaccinatie, maar die heb ik al gehaald bij de huisarts. Wat moet ik doen?

Als uw kind al een vaccinatie tegen meningokokken heeft gehad, hoeft u niet nog een keer langs te komen. Geef het nog wel even door aan het RIVM, zodat u geen uitnodigingen meer krijgt. Bel het RIVM: 088 689 8989.

Ik heb vragen over de verplichte persoonlijke vaccinatiegegevensuitwisseling tussen Jeugdgezondheidszorg en het RIVM (informed consent).

Stel uw vragen op de priklocaties. Daar zijn medewerkers aanwezig die graag met u in gesprek gaan over informed consent.

Informed consent is het geven van toestemming voor het uitwisselen van persoonlijke vaccinatiegegevens tussen Jeugdgezondheidszorg en RIVM. Zo weet het RIVM of iemand gevaccineerd is, en weten wij van het RIVM welke vaccinaties uw kind heeft gehad zijn bij een andere (jeugdgezondheids)organisatie of de huisarts. Als u toestemming geeft voor gegevensuitwisseling, hebben we de juiste vaccinatie-informatie en krijgt uw kind geen onnodige uitnodigingen.

Vragen over gezondheid

Mijn kind heeft net een coronavaccinatie gehad. Wat nu?

Uw kind kan gewoon naar de afspraak komen. Ook als het net een coronavaccinatie heeft gehad.

Mijn kind heeft medische problemen. Kan mijn kind wel gevaccineerd worden?

Op de priklocatie zijn artsen aanwezig waar u met uw vragen terecht kunt. Ga naar de medische balie. Als u eerder vragen heeft, bel dan 020 555 5961. We zorgen dan dat een van onze artsen u terugbelt.

Mijn kind heeft prikangst

We hebben speciale prikpunten in de sporthallen voor kinderen die heel angstig zijn.
Lees ook onze praktische tips om uw kind goed voor te bereiden. Als dit niet genoeg helpt, kunnen we een andere afspraak maken. Bel dan met 020 555 5961.

Vragen over de priklocatie

Vervoer naar locaties

Kom zoveel mogelijk op de fiets, lopend of met het OV naar de priklocatie. Er zijn weinig parkeerplekken.