Pad tot huidige pagina

Bescherm uw baby tijdens zwangerschap met gratis griepprik

12 oktober 2023

Bent u 22 weken of langer zwanger? Dan kunt u zich laten vaccineren tegen kinkhoest en griep. De vaccinatie tegen kinkhoest, de zogeheten 22-wekenprik, is al langer beschikbaar. Vanaf dit jaar kunnen zwangere vrouwen vanaf 22 weken ook de griepprik halen, in de periode van 15 oktober tot 1 maart.

Gratis

De prikken zijn gratis voor alle zwangere vrouwen. U kunt de prikken halen vanaf de 22ste zwangerschapsweek tot het einde van de zwangerschap. Hoe eerder, hoe beter. Zo is er voldoende tijd om antistoffen aan de baby over te dragen.

Vaccinaties bij u in de buurt

U haalt de prikken in Amsterdam bij een Ouder- en Kindteam.

Zonder of met afspraak

Als u wilt kunt u zonder afspraak binnenlopen op een inloopspreekuur

U kunt ook een afspraak maken:

  • online via uw dossier in het ouderportaal
  • of bel met 020 555 5961 (maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur)

Bescherming tegen griep

De griepprik beschermt u en uw pasgeboren baby tegen griep. Baby’s kunnen erg ziek worden van de griep. Met de vaccinatie is uw baby direct vanaf de geboorte beschermd en heeft minder kans op ziekenhuisopname door griep.

Vaccins tegelijkertijd

Het griepvaccin en de 22-wekenprik tegen kinkhoestinfectie mogen tegelijkertijd worden gegeven. U mag zelf kiezen of u deze vaccinaties op hetzelfde moment wilt halen. Heeft u de vaccinatie tegen kinkhoest bij 22 weken al gehad, dan kunt u nog tot het einde van de zwangerschap ook de griepprik halen.

Meer informatie

Vaccinaties tijdens de zwangerschap