Pad tot huidige pagina

Tot eind december nog vaccinatie tegen monkeypox

26 oktober 2022

Afgelopen week meldden diverse media dat de monkeypox-uitbraak grotendeels voorbij is. Toch blijft het voor de risicogroepen nog steeds van belang om de vaccinaties tegen monkeypox te halen. Daarom blijft GGD Amsterdam tot 23 december doorgaan met vaccineren.

Iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen (van GGD Amsterdam, huisarts of hiv-behandelaar) en nog geen afspraak heeft gemaakt wordt aangeraden om zo snel mogelijk te bellen voor een afspraak. Ook mensen die alleen de eerste prik hebben ontvangen en nog geen afspraak hebben voor een tweede prik vragen wij om deze afspraak te maken. Om goed beschermd te zijn is het belangrijk dat de serie wordt afgemaakt.

  • Maak zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor 20 november, de afspraak voor de eerste prik
  • Plan de afspraak voor je tweede prik in minimaal 4 weken na de eerste prik, maar uiterlijk op 23 december. Dat is de laatste dag waarop wordt gevaccineerd

Iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen kan een afspraak maken via 088-7674020 (ma t/m vr 8.30-17u)

Vaccinatie vindt - alleen op afspraak - plaats op het hoofdkantoor van GGD Amsterdam op woensdagavond en op zaterdagen en zondagen. Vanaf maandag 7 november vaccineren we elke werkdag op deze locatie. Het hoofdkantoor van de GGD bevindt zich op de Nieuwe Achtergracht 100, vlak bij metrohalte Weesperplein.

GGD Amsterdam heeft sinds het begin van de vaccinatiecampagne meer dan 11.500 prikken gezet tegen monkeypox: ruim 7.000 eerste prikken en bijna 4.500 tweede prikken.