Pad tot huidige pagina

Groepstherapie slachtoffers seksueel geweld

31 augustus 2023

Er is een nieuwe folder beschikbaar met daarin het aanbod van therapiegroepen voor slachtoffers van seksueel geweld in Amsterdam. Deze gratis folder biedt overzicht voor zorgverleners en huisartsen, zodat zij snel passende ondersteuning kunnen bieden.

Praten met gelijkgestemden

Seksueel geweld kan iedereen overkomen, maar uiteraard is het trauma zeer persoonlijk. Organisaties als het Scharlaken Koord, De Waag en Blijf Groep Amsterdam verzorgen in de regio verschillende therapiegroepen. Slachtoffers kunnen daar in een veilige omgeving met gelijkgestemden praten en van elkaar leren. Zo zijn er onder meer speciale groepen voor jonge meiden, maar ook voor mensen met een licht verstandelijke beperking, een vluchtachtergrond en voor naasten van slachtoffers.

Plegers

Voor plegers zijn er aparte groepen. Dit zijn therapiegroepen voor mannen die seksueel grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen in de leeftijd vanaf 18 jaar.

Download hier de folder

Download de folder Groepen Seksueel Geweld 2023-2024 (PDF, 875 kB)

Hulp voor slachtoffers

Bij het Centrum Seksueel Geweld staan er 24/7 professionals klaar om acute en niet acute hulpvragen te beantwoorden. Bel, of laat uw cliënt bellen naar: 0800 – 0188, of ga naar:  www.centrumseksueelgeweld.nl

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u fysieke exemplaren van de folder bestellen? Neem dan contact met ons op via: 020 5555 227 of mail naar ssga@ggd.amsterdam.nl

Meer informatie