Pad tot huidige pagina

Herhaalprik voor zorgmedewerkers

20 oktober 2022

Werkt u in de zorg? Dan is het extra belangrijk om de herhaalprik met het vernieuwde vaccin te halen. Daarmee beschermt u niet alleen uzelf, maar ook de mensen voor wie u zorgt.

Door de herhaalprik bent u weer een tijd beter beschermd tegen corona. Zo raakt u minder makkelijk besmet met corona en wordt u minder ziek dan wanneer u geen prik hebt gehaald. Ook de kans om het coronavirus aan iemand anders door te geven (bijvoorbeeld aan uw cliënten, patiënten of collega's), wordt kleiner.

Vernieuwd vaccin

U krijgt de herhaalprik met het vernieuwde vaccin. Dit beschermt beter tegen meer varianten van het virus, zoals de omikronvariant. Goed om te weten: het kan zijn dat u na de prik last krijgt van bijwerkingen als hoofdpijn, koorts of vermoeidheid. Die bijwerkingen zijn hetzelfde als bij de eerdere prikken en duren niet lang (1 tot 3 dagen).

Zo haalt u de herhaalprik

U plant uw afspraak voor de herhaalprik bij de GGD eenvoudig in via prikvoordezorg.nl. Als het goed is, heeft u hiervoor al een uitnodiging gekregen van uw werkgever. U kunt de herhaalprik halen vanaf 3 maanden na uw laatste coronaprik of coronabesmetting.

Om de herhaalprik te halen, hebt u wel eerst de basisprik(ken) nodig. Heeft u die nog niet en wilt u ze wel halen? Maak dan een afspraak door te bellen naar 0800-7070.

Samen houden we de zorg voor iedereen beschikbaar

Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe minder mensen ziek worden en met corona in het ziekenhuis komen. Zo krijgen zorgmedewerkers het ook niet té druk. Op deze manier helpt de herhaalprik de zorg voor iedereen beschikbaar te houden.