Pad tot huidige pagina

Inspiratiedag Integraal Gezondheidsbeleid

19 september 2023

Op donderdag 12 oktober 2023 organiseert de Academische Werkplaats Jeugd en Gezondheid (AWJG) een inspiratiedag voor professionals in de publieke zorg voor jeugd in Noord-Holland en Flevoland.

Het thema is integraal gezondheidsbeleid, met aandacht voor actuele thema’s zoals gezond slapen, mentale gezondheid en gezond (weer) naar school.

Van idee naar plan

Tijdens de inspiratiedag kun je met professionals en onderzoekers in gesprek over één van de volgende thema’s:

  1. Een integrale aanpak van gezond slapen, mentale gezondheid en gezond (weer) naar school - Laura Belmon (Amsterdam UMC), Vincent Busch (Sarphati Amsterdam), Elise Beket (GGD Flevoland), Lucas Stuurman (GGD Amsterdam)
  2. Integrale strategie: samenwerking en beleid om gezondheid te bevorderen - Juul van Hoof e.a. (Thrive Amsterdam)
  3. Hoe helpt de gezondheidsmonitor bij integrale gezondheid? - Amber Berlijn en Nienke Chantrel (GGD Kennemerland), Manita van Acker en Jet Loenen (Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek)

Tijdens de gesprekken worden ideeën opgehaald en uitgewerkt in een plan. Laat je inspireren, versterk je netwerk of maak nieuwe contacten en ga naar huis met ideeën waar je iets mee kunt in jouw werk! Zie ook de terugblik op de inspiratiedag van vorig jaar.

Waar en wanneer

Tolhuistuin, IJpromenade 2 in Amsterdam
Donderdag 12 oktober 2023 van 12.00 tot 17.00 uur

Aanmelden en accreditatie

De middag is bedoeld voor professionals, managers, beleidsmakers en onderzoekers met interesse in de publieke gezondheid voor jeugd in Noord-Holland en Flevoland. Artsen en verpleegkundigen kunnen accreditatiepunten ontvangen voor deelname.

Deelname aan de Inspiratiedag is gratis.

Meld je aan

Programma

12:00-13:00 uur: Lunch (optioneel) en inloop
13:00-13:40 uur: Plenaire opening
13:45-14:45 uur: Gespreksruimtes thema’s 1/2/3 - Ideeën bedenken
14:45-15:00 uur: Koffie/thee
15:00-15:45 uur: Postermarkt en speeddates
15:45-16:00 uur: Van idee naar plan
16:00-17:00 uur: Gespreksruimtes thema’s 1/2/3 - Plan uitwerken
17:00-18:00 uur: Afsluiting en borrel

Preventie via praktijk, beleid en onderzoek

AWJG is een samenwerkingsverband tussen de afdeling Public and Occupational Health van Amsterdam UMC en 8 JGZ-organisaties in Noord-Holland en Flevoland. Door praktijk, beleid en onderzoek met elkaar te verbinden, kunnen kinderen en ouders preventieve zorg krijgen die werkt.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Academische Werkplaats Jeugd en Gezondheid? Kijk dan op: https://www.vumc.nl/awjg of stuur een e-mail naar awjg@amsterdamumc.nl