Pad tot huidige pagina

Kom in beweging tijdens Amsterdamse Sport- en Beweegweek

18 september 2023

Van 15 t/m 24 september is het de Amsterdamse Sport-en beweegweek. Alle Amsterdammers kunnen vrijblijvend en gratis meedoen met sportieve activiteiten. Van wandelen en zwemmen tot jeu de boules, yoga en kickboksen.

Kom ook in beweging! Check de agenda voor een activiteit in jouw buurt

Goed voor de gezondheid

Sporten en bewegen helpt om gezond te blijven. Het is goed voor je lichaam maar ook voor je hoofd. Bewegen verkleint de kans op ziektes van je hart of bloedvaten, diabetes, somber zijn of dementie. Minimaal 2,5 uur per week actief bewegen helpt al.

Speciale doelgroepen

Dit jaar is er ook aandacht voor Amsterdammers voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. Zorg- en welzijnsorganisaties HVO Querido, Reade, Cordaan, Arkin en Combiwel hebben hier het initiatief voor genomen.

Voor meiden tussen de 12 en 18 jaar zijn er een aantal speciale activiteiten. Bijvoorbeeld kickboksen in Zuid en een meidenmiddag in West waar meiden kunnen kennismaken met 4 verschillende sporten.

Oudere inwoners kunnen kennis maken met het aanbod voor 50-plussers. Daaronder valt  tafeltennis en biodanza, maar ook 50’s Rock ‘n Roll dansen voor iedereen van 18 tot in de 80!

Blijf actief na de Sport- en beweegweek

Wil je na de Amsterdamse Sport- en Beweegweek doorgaan met sporten? Word dan lid van een sportclub. Heb je een Stadspas? Kinderen tussen de 2 en 18 jaar krijgen een vergoeding tot 350 euro voor hun sportabonnement.

Je kunt na de Sport- en beweegweek ook nog altijd terecht bij een van de bokszakken van Boogieland. Dan kun je sporten wanneer het jou uitkomt.