Pad tot huidige pagina

Week Mentale Gezondheid: betekenisvol contact

13 mei 2024

Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni is de nationale Week van de Mentale Gezondheid. In Amsterdam is het thema betekenisvol contact. Maak contact met je buurtgenoten tijdens de vele gratis activiteiten.

Aftrap met buurtontbijt

Op het Holendrechtplein komt een glazen kas waar mensen elkaar de hele week kunnen ontmoeten. Op maandag 3 juni om 10.00 uur opent Alexander Scholtes, de wethouder Zorg, hier officieel de week met een groots buurtontbijt.

Activiteiten in Amsterdam

De hele week zijn er allerlei activiteiten in verschillende stadsdelen in Amsterdam. De Glazen Kas op het Holendrechtplein in Zuidoost wordt dagelijks een ontmoetingsplek voor buurtgenoten. In de Van der Pekbuurt in Noord wordt een feest georganiseerd en er komt een boekenbal in OBA Oosterdok.

Bekijk het programma op: www.thriveamsterdam.nl/deweek24

Contact werkt positief

Het is belangrijk dat mensen met elkaar in verbinding staan. Sociaal contact werkt positief op de mentale gezondheid, of je nu aandacht geeft of krijgt. Uit recent onderzoek blijkt dat Amsterdammers zich eenzamer voelen, meer stress hebben en minder veerkracht. We willen in de Week van de Mentale Gezondheid een stap zetten naar saamhorigheid in de buurt. Als mensen het gevoel krijgen dat ze ergens bij horen, voelen ze zich minder eenzaam en gestrest.