Pad tot huidige pagina

Najaarsronde coronaprik start op 2 oktober

13 september 2023

Demissionair minister van Volksgezondheid Kuipers heeft aangekondigd dat de coronaprik najaarsronde op 2 oktober start. Deze campagne is voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. In eerste instantie kunnen zij alleen op afspraak terecht bij  GGD-priklocaties.

Voor wie?

De mensen die in aanmerking komen voor een coronaprik zijn:

  • 60-plussers
  • Volwassenen die een uitnodiging voor de griepprik krijgen
  • Personen in medisch risicogroepen
  • Zwangere vrouwen
  • Zorgmedewerkers met direct contact met cliënten
  • Mensen met een kwetsbaar gezinslid

De najaarsronde loopt tot eind december 2023.

Vanaf 19 september ontvangen 60-plussers een brief

In deze najaarsronde ontvangen alleen mensen van 60 jaar en ouder een brief. Deze valt vanaf 19 september op de mat. Andere doelgroepen worden via publiekscommunicatie uitgenodigd om zelf een afspraak te maken bij de GGD.

Afspraak maken via planjeprik.nl

Doelgroepen die geen persoonlijke brief krijgen, kunnen vanaf 16 oktober zelf een afspraak maken bij de GGD. Dit kan online met DigiD via planjeprik.nl Mensen zonder DigiD kunnen vanaf die datum tijdens kantooruren bellen met 0800-7070

Later dit najaar kunnen mensen ook zonder afspraak naar de priklocaties. Wanneer en waar dat kan, is dan te zien op prikkenzonderafspraak.nl

Herhaalprik 2022 kan nog net

Mensen die tijdens de najaarsronde van 2022 in aanmerking kwamen voor een herhaalprik, kunnen nog tot en met 15 september een afspraak maken. Zij kunnen, uitsluitend op afspraak, tot 1 oktober naar een priklocatie en krijgen het huidige vaccin. Vanaf de start van de nieuwe najaarsronde wordt er geprikt met het meest actueel beschikbare vaccin.

Meer informatie

MijnVraagOverCorona.nl | Rijksoverheid.nl