Pad tot huidige pagina

Stoptober: stoppen met roken doe je samen

14 september 2022

Stoptober gaat weer van start. Vanaf 1 oktober stoppen rokers vier weken lang samen met roken. Samen stoppen werkt namelijk veel beter dan alleen. Wilt u  stoppen met roken en kunt u wel wat motivatie en steun gebruiken? Doe dan dit jaar mee.

Vier weken

Stoppen met roken kan best lastig zijn. Tijdens Stoptober krijgt u alle steun die u nodig heeft om vier weken niet te roken. Bijvoorbeeld met de gratis Stoptober app, die u vanaf 21 september kunt downloaden. U staat er dus niet alleen voor.

Vier weken zijn genoeg om de positieve effecten van stoppen met roken te ervaren. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan al achter de rug. Na vier weken niet roken is de kans vijf keer groter om gestopt te blijven.

Dubbele winst

Roken is heel schadelijk voor uw gezondheid. Het is zelfs de grootste oorzaak van ziekte en sterfte. Stoppen met roken geeft direct heel veel gezondheidswinst. Denk bijvoorbeeld aan een betere conditie, betere vruchtbaarheid en een beter humeur.

Bovendien wordt roken steeds duurder. U geeft er veel geld aan uit, maar krijgt er niets voor terug. Stoppen levert meteen geld op.

Samen stoppen is bewezen effectief

Stoptober laat zien dat iedereen kan stoppen met roken. Ook als u veel en/of lang hebt gerookt. De afgelopen jaren hebben al ruim 400.000 mensen bewezen dat samen stoppen werkt. Hopelijk bent u de volgende!

Meedoen

Wilt u stoppen met roken? Vraag dan of mensen om u heen met u meedoen. Denk aan familie, vrienden, collega's en buurtgenoten. Zo helpt u elkaar om te stoppen. Dus schrijf u in en daag iemand uit om mee te stoppen op stoptober.nl.