Pad tot huidige pagina

Succesvolle week van de Gezonde en Kansrijke Start

20 oktober 2022

We kijken terug op een succesvolle week van de Gezonde en Kansrijke Start waarin professionals, ervaringsdeskundigen, informele organisaties en beleidsmakers met elkaar hebben gesproken hoe ze samen bestaanszekerheid kunnen versterken.

Bestaansonzekerheid door armoede, langdurige stress, schulden en een slechte woning kan levenslange gevolgen hebben op het leven van een kind. Hierdoor ontstaan grote kansen- en gezondheidsverschillen.

Eyeopener

Bij de stadsdeelbijeenkomsten speelden de deelnemers een serious game, waardoor ze konden ervaren wat stress en armoede doet met je. In tweetallen moesten de spelers op pad met een stempelkaart om alles te regelen wat er in die eerste 1.000 dagen komt kijken. “Wat een eyeopener is dit”, roept een van de deelnemers tijdens de nabespreking.
Een ervaringsdeskundige ging langs bij partners in de wijk die een bijdrage leveren aan een gezonde start.

Terugblik

De deelnemers bespraken met elkaar wat er nodig is en formuleerden tijdens de week actiepunten waar zij komend jaar mee aan de slag gaan. Het verslag van de hele week is terug te lezen in de e-zine Week van de Gezonde en Kansrijke Start. In dit digitale magazine vindt u de verslagen van de bijeenkomsten, meer achtergronden en interviews  met onder andere Tessa Roseboom, Eric Steegers en wethouder Marjolein Moorman.

Lees het digitale magazine

Bekijk ook het video-verslag van de week:

Meer weten over de Gezonde en Kansrijke Start?

Wilt u meer weten over het programma Gezonde en Kansrijke Start en hoe u een bijdrage kunt leveren aan de eerste 1.000 dagen van het leven van een kind? Of wilt u meer weten over de impact van bestaansonzekerheid? Ga dan naar www.ggd.amsterdam.nl/gks of neem contact op met gks@amsterdam.nl .