Pad tot huidige pagina

Werk aan je mentale gezondheid in de bieb

30 oktober 2023

De expositie Mental Health Art Tour maakt tot en met mei 2024 een ronde langs een aantal vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Hierin delen onder andere Isa Hoes en Thomas Dekker hun persoonlijke verhaal over mentale gezondheid. Er zijn ook inloopspreekuren en bijeenkomsten over mentale gezondheid in de bibliotheek.

Data en vestigingen

Stadsdeel OBA vestiging Data
Noord Molenwijk 9 oktober t/m 19 november 2023
Oost Javaplein 21 november 2023 t/m 7 januari 2024
Zuidoost Bijlmerplein 9 januari t/m 18 februari 2024
Nieuw-West Slotermeer 20 februari t/m 31 maart 2024
Zuid Overamstel
(Cullinanplein)
2 april t/m 12 mei 2024

Gesprek aanmoedigen

De Mental Health Art Tour presenteert 10 indrukwekkende levensverhalen van bekende personen, zoals Isa Hoes, Dylan Haegens, Thomas Dekker en Jörgen Raymann. Zij hopen anderen te inspireren om open te zijn over hun geestelijke gezondheid en het gesprek daarover aan te moedigen. Bij elk kunstwerk kunnen de bezoekers een persoonlijk verhaal beluisteren.

Initiatiefneemster Tamara Swart: Vaak wordt de nadruk gelegd op fysieke gezondheid, maar een gezonde geest is net zo essentieel. Het is van cruciaal belang dat we zonder aarzeling kunnen praten over onze mentale gezondheid.

OBA vestigingen laagdrempelig

Naast de expositie kunnen bezoekers naar inloopspreekuren en bijeenkomsten met een coach of ervaringsdeskundige.

Wethouder Alexander Scholtes: De mentale gezondheid van Amsterdammers blijft onder druk staan. Het bespreken van hoe je mentaal gezond kunt blijven of worden is een belangrijk maar vaak lastig onderwerp. Met het GGD-programma Thrive willen we de veerkracht van onze inwoners versterken. De vestigingen van OBA zijn laagdrempelig en vrij toegankelijk voor iedereen. Dat maakt deze locaties een goede plek om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

Werk je als professional aan preventie en mentale gezondheid en wil je op een van de vestigingen een activiteit organiseren? Neem dan contact op met Kalai To, projectleider Thrive Amsterdam: kto@ggd.amsterdam.nl

Kalender

Hou de website van Thrive in de gaten voor de laatste informatie over de Mental Health Art Tour in de bibliotheek.