Pad tot huidige pagina

Word docent valpreventie

27 juni 2024

Bent u beweegprofessional en wilt u senioren helpen vallen te voorkomen? Schrijf u in voor de training en word docent In Balans. Er zijn nog een aantal plekken vrij.

In Balans is een cursus van 13 weken gericht op het voorkomen van valongevallen bij ouderen (65+). GGD Amsterdam wil dat ouderen met een verhoogd risico op vallen laagdrempelig en in de buurt mee kunnen doen aan In Balans.

Aanmelden

Meld u uiterlijk 9 juli aan bij Sam van Oene svoene@ggd.amsterdam.nl Neem ook contact op per mail als u meer informatie wilt.

Inhoud training

In de training scherpt u competenties aan om kennis en vaardigheden aan ouderen over te dragen. U ontwikkelt didactische vaardigheden, u leert werken met groepen en u leert hoe u Tai Chi elementen kunt toepassen. Na het afronden van de training bent u in staat om zelfstandig de cursus In Balans te geven.

Voorwaarden en kosten

De GGD zoekt beweegprofessionals met één van de onderstaande diploma’s. Gecertificeerde beweegleiders moeten de cursus module Kwetsbare Senioren volledig doorlopen hebben.

  • Begeleider Meer Bewegen voor Ouderen Gymnastiek
  • Sport- en Bewegingsleider senioren
  • Fysiotherapeut (hoeft niet BIG-geregistreerd)
  • Oefentherapeut Mensendieck of Cesar (hoeft niet BIG-geregistreerd)

De GGD vergoedt de volledige training in ruil voor het geven van minimaal 2 In Balans cursussen per jaar. U krijgt ondersteuning bij het organiseren van de cursus. Voor het geven van de volledige cursus ontvangt u een vaste vergoeding.

Accreditatie en certificaat

Fysiotherapeuten krijgen 27 en oefentherapeuten 30 accreditatiepunten. Alle deelnemers ontvangen na afronding van de cursus een certificaat. U krijgt de mogelijkheid u aan te melden op de landkaart met gecertificeerde valpreventie professionals.

Data training

  • E-learning: ongeveer 2 weken voorafgaand aan cursusdag 1
  • Dag 1: vrijdag 9 augustus 2024 van 9.00 tot 17.15
  • Dag 2: vrijdag 23 augustus 2024 van 9.00 tot 17.15