Pad tot huidige pagina
Medewerker van GGD Amsterdam bij de coronavaccinatie in de RAI.

75-plus aan de beurt voor vaccinatie

9 maart 2021

Vanaf deze week zijn ook mensen tussen 75 -80 jaar aan de beurt voor de coronavaccinatie. Het RIVM stuurt de uitnodiging voor de vaccinatie per post. Een afspraak maken kan online of via het landelijke telefoonnummer.

Zodra u een uitnodiging heeft ontvangen, kunt u een afspraak maken voor de vaccinatie. GGD Amsterdam vaccineert in de RAI en vanaf 18 maart ook in de Calandhal. Bent u niet mobiel genoeg om naar een van beide vaccinatielocaties te komen? Dan krijgt u uw vaccinatie bij de huisarts zodra dit kan.

Goed om te weten: de uitnodigingen worden niet allemaal tegelijk verstuurd door het RIVM. Het kan dus zijn dat u even moet wachten voordat u uw uitnodiging ontvangt.

Zo gaat het vaccineren:

Goed bereikbaar

Zowel de RAI als de Calandhal is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. U kunt ook gebruik maken van een van de volgende initiatieven:

  • Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) of Valys. Mensen zonder AOV-pas kunnen contact opnemen met 0800-0643 om er een aan te vragen.
  • Vrijwilligers van Voor Elkaar in Amsterdam. Zij helpen ouderen graag met het maken van een afspraak en/of het vervoer naar de vaccinatielocatie. Bel hiervoor naar Voor Elkaar in Amsterdam: 020-7670031.

Meer informatie

  • Heeft u algemene vragen over het coronavirus en de coronavaccinaties? Bel dan het landelijke nummer 0800 - 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur).
  • Voor specifieke vragen aan de GGD Amsterdam verwijzen we u naar de contactpagina.