Pad tot huidige pagina
Oudere meneer wordt door medewerker van GGD Amsterdam in de RAI gevaccineerd tegen het coronavirus.

Ook 80-plussers aan de beurt voor vaccinatie

4 februari 2021

Donderdag 4 februari ligt er bij de eerste ouderen tussen de 80 en 85 jaar een uitnodiging van het RIVM voor de coronavaccinatie op de deurmat. Dit is twee weken eerder dan oorspronkelijk gepland.

Na de zorgmedewerkers en de 90- en 85-plussers is dit de volgende groep die wordt opgeroepen voor vaccinatie bij de GGD. Mensen die een uitnodiging hebben ontvangen, kunnen direct een afspraak maken via het landelijke telefoonnummer.

Goed om te weten: de uitnodigingen aan de ouderen worden niet allemaal tegelijk verstuurd door het RIVM. Het kan dus zijn dat u even moet wachten voordat u uw uitnodiging ontvangt.

Het prikken van de ouderen die mobiel zijn, gebeurt door de GGD Amsterdam in de RAI. Hier kunnen ouderen op afspraak 7 dagen per week terecht van 08.00 - 20.00 uur. Mensen die niet in staat zijn om naar de centrale vaccinatielocatie in de RAI te komen, krijgen hun vaccinatie bij de huisarts zodra dit kan.

Rai goed bereikbaar en toegankelijk

De GGD-vaccinatielocatie in de RAI is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Ouderen kunnen ook gebruik maken van een van de volgende initiatieven:

  • Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) of Valys. Mensen zonder AOV-pas kunnen contact opnemen met 0800-0643 om er een aan te vragen.
  • Vrijwilligers van Voor Elkaar in Amsterdam. Zij helpen ouderen graag met het maken van een afspraak en/of het vervoer naar de vaccinatielocatie. Bel hiervoor naar Voor Elkaar in Amsterdam: 020-7670031.

Bij de RAI is voldoende parkeergelegenheid direct voor de deur. De locatie zelf is goed toegankelijk voor eventuele rollators en rolstoelen. Alles is gelijkvloers en ruim opgezet. Ouderen mogen ook een begeleider meenemen naar de vaccinatieafspraak.

Lees de praktische informatie over vaccineren in de RAI

Bescherming tegen het coronavirus

Na de vaccinatie maakt het lichaam afweerstoffen tegen het coronavirus. Dit biedt bescherming tegen het coronavirus. Mocht iemand na de vaccinatie toch corona krijgen, dan wordt hij of zij minder ernstig ziek. Voor een goede bescherming zijn twee prikken nodig.

Meer informatie

  • Meer informatie over de vaccins.
  • Heeft u algemene vragen over het coronavirus en de coronavaccinaties? Bel dan het landelijke nummer 0800 - 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur).
  • Voor specifieke vragen aan de GGD Amsterdam verwijzen we u naar de contactpagina.