Pad tot huidige pagina
Ramadan tijdens corona

Amsterdammers vertellen hoe je veilig samenkomt tijdens vieringen

8 april 2021

Amsterdam-Amstelland is een multiculturele regio met verschillende religies, ieder met hun eigen feestdagen. Het vieren van deze dagen gebeurt dit jaar anders dan anders en in een klein gezelschap.

Amsterdammers hebben samen met GGD Amsterdam nagedacht over hoe je binnen de huidige coronamaatregelen veilig samen een feest of viering kunt houden. Het resultaat: twee video’s, mupi's op straat en een overzicht met tips en inspiratie.

Ramadan

Maandag 12 april begint de Ramadan. Voor veel moslims is dit een maand van bezinning. Ook dit jaar zal de Ramadan anders zijn. Maar juist in deze tijd is het belangrijk om er voor elkaar te zijn. Er zijn mooie initiatieven waarbij moslims in Amsterdam manieren hebben gevonden om samen Ramadan te beleven en het suikerfeest te vieren.

In onderstaande video vertellen vertegenwoordigers van verschillende moslimgemeenschappen hoe je Ramadan kunt beleven tijdens coronatijd. Ramadan Mubarak!

Hindoestaanse feestdagen

Hindoestanen pakken graag groots uit. Het naleven van de coronamaatregelen vergt wat creativiteit, maar gelukkig is het ook binnen de maatregelen mogelijk om invulling te geven aan de tradities en rituelen tijdens de feestdagen. In deze video op YouTube geven Amsterdammers uit de Hindoestaanse gemeenschap tips over hoe je veilig kunt samenkomen.

De GGD Amsterdam wenst iedereen mooie en veilige viering toe.

Meer informatie

In dit overzicht voor vieringen (ook in Arabisch, Engels en Turks) vindt u inspiratie om veilig en onbezorgd samen te komen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de GGD.