Pad tot huidige pagina

Coronabewijs voor mensen zonder BSN of DigiD

17 mei 2022

Sinds 25 februari heeft u geen vaccinatie- of herstelbewijs meer nodig binnen Nederland. Gaat u op reis binnen Europa en heeft u een internationaal coronabewijs (DCC) nodig? Volg dan de hieronder beschreven route.

In English

Mensen zonder BSN of DigiD kunnen nu bij GGD Amsterdam een digitaal coronabewijs laten maken, de zogenaamde QR-code. U kunt gebruik maken van deze service als u geen BSN heeft, of wel een BSN maar geen BRP-registratie. Er gelden wel een paar voorwaarden:

 • Voor een vaccinatiebewijs: U bent gevaccineerd door GGD Amsterdam of u woont in Amsterdam-Amstelland en bent door een andere GGD gevaccineerd.
 • Voor een herstelbewijs: U bent getest door GGD Amsterdam of een andere testaanbieder in Nederland en u woont in Amsterdam-Amstelland.

Deze service is niet bedoeld voor toeristen. Bent u in het buitenland gevaccineerd? Bel dan 030 – 8002 899. Bent u door een andere zorgverlener gevaccineerd? Neem dan contact met hen op.

Zo werkt het

Stap 1: Vul het aanmeldformulier in.
Vul, indien mogelijk, uw BSN of V-nummer in. Als u uw patiëntnummer weet, vul dit dan ook in. Dit nummer staat soms met de hand geschreven op uw vaccinatie-registratiekaart.

Heeft u het formulier al ingevuld, en nog niets van ons gehoord? Dan vragen we nog heel even geduld te hebben. We komen er zo snel mogelijk op terug.

Stap 2: We controleren de gegevens.

 • Is er een V-nummer of BSN in ons systeem geregistreerd dat overeenkomt met het aanmeldformulier? Dan ontvangt u de QR-code per beveiligde e-mail.
 • Is er geen V-nummer of BSN in ons systeem geregistreerd of missen we andere gegevens? Dan bellen we u om deze gegevens op te vragen of een afspraak voor u te maken bij ons loket.

Tijdens de afspraak vragen we u om u te identificeren. Een QR code bevat medische gegevens, daarom moeten wij uw identiteit controleren door middel van een identificatiebewijs. Dit kan zijn:

 • Buitenlands paspoort of nationaal identiteitsbewijs
 • Nederlands paspoort, identiteitsbewijs, Nederlands rijbewijs
 • Nederlands verblijfsdocument
 • Nederlands vreemdelingen- of vluchtelingenpaspoort

Om u veilig een QR-code te kunnen sturen heeft u een e-mailadres en mobiele telefoon nodig. Heeft u deze niet of heeft u ondersteuning nodig? Bel ons op 020 – 555 9995, maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00.

Woont u niet in Amsterdam-Amstelland of bent u niet door de GGD Amsterdam gevaccineerd? Dan kunnen we u niet helpen. Neem contact op met uw eigen GGD.

Bewaar uw vaccinatieregistratiekaart

Bij uw vaccinatie heeft u een vaccinatieregistratiekaart ontvangen. Bewaar deze goed, ook als u een QR-code heeft gekregen.

Andere problemen met coronabewijzen

Valt u niet in deze groep, maar heeft u wel problemen om een coronabewijs aan te maken? Kijk dan in onderstaande lijst waar u terecht kunt:

 • Voor een herstelbewijs na een positieve test bij een andere testaanbieder dan de GGD, vult u dit formulier in: https://vragen.coronatest.nl/herstelbewijs-elders/
 • Als u een BSN heeft en bent ingeschreven bij uw gemeente, maar geen DigiD kunt aanvragen, dan kunt u een papieren coronabewijs aanvragen via 0800 – 1421. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U krijgt uw bewijs thuisgestuurd.
 • Heeft u problemen met de CoronaCheck-app en heeft u een BSN en DigiD? Neem dan contact op met de helpdesk: 0800 – 1421
 • Heeft u beide vaccinatie(s) in een land buiten de EU ontvangen? Bel dan 030 – 8002 899.
 • Kijk voor andere situaties op: https://ggdghor.nl/uitleg-routes-corona-toegangsbewijs.

Foto: Cedric Fauntleroy via Pexels