Pad tot huidige pagina
De coronatestlocatie bij station Sloterdijk in Amsterdam-West is bijna gereed.

Nieuwe grote coronatestlocatie Sloterdijk

22 januari 2021

Vanaf 21 januari kunnen bewoners van Amsterdam-Amstelland voor een gratis coronatest ook terecht bij het nieuwe coronatestpaviljoen bij station Sloterdijk. Dit is inmiddels de 8de testlocatie van GGD Amsterdam.

De nieuwe testlocatie ligt aan de zuidzijde van station Sloterdijk, tussen de Teleportboulevard en de Changiweg. De bouw van het testpaviljoen Sloterdijk past bij de verdere opschaling van de testcapaciteit en de geplande inrichting van snelteststraten in de regio Amsterdam. Dit is de achtste GGD testlocatie in de regio en de derde testlocatie in stadsdeel Nieuw West.

In de zoektocht naar een geschikte locatie voor het paviljoen kwam de omgeving van station Sloterdijk als beste plek uit de bus, vanwege de centrale ligging, herkenbaarheid en goede bereikbaarheid voor voetgangers, fietsers en auto’s.

De locatie voor de coronatestlocatie bij Sloterdijk wordt klaargemaakt.  Het geraamte voor de coronatestlocatie verrijst op Sloterdijk.  Ook binnen in de coronatestlocatie wordt hard gewerkt.  Bouw van testlocatie Sloterdijk van GGD Amsterdam is bijna klaar.

Opschaling

Volgens planning kunnen vanaf de opening tenminste 500 testen per dag worden afgenomen op de locatie Sloterdijk. Als blijkt dat de vraag toeneemt kunnen we direct verder opschalen. Eerst gaat het om de reguliere PCR-testen die uiteindelijk worden vervangen door sneltesten (bijvoorbeeld de eNose ademtest of LAMP test) zodra toestemming is gegeven om die grootschalig in te zetten.

Eind januari bedraagt de totale testcapaciteit in de regio Amsterdam rond de 7900 testen per dag.

Hoe werkt het?

Mensen die getest worden kunnen alleen naar binnen als ze een afspraak hebben gemaakt via coronatest.nl of 0800-1202. De GGD adviseert bezoekers om met de fiets of lopend naar de testlocatie te komen en zeker niet met het ov. Voor gratis parkeren volgen automobilisten de parkeerroute naar de parkeergarage van Hotel 2Stay, Tempelhofstraat 2.