Pad tot huidige pagina
De coronatestlocatie bij station Sloterdijk in Amsterdam-West is bijna gereed.

Binnenkort geopend: coronatestlocatie Sloterdijk

13 januari 2021

Deze week is de bouw gestart van een grote coronatestlocatie bij station Sloterdijk. Volgens planning kunnen bewoners uit de omliggende stadsdelen hier op afspraak vanaf 21 januari terecht voor een gratis coronatest. Het gaat om een testpaviljoen vergelijkbaar met de locaties in Noord en Zuidoost. Uiteindelijk kunnen hier 3000 coronatesten per dag worden afgenomen.

De nieuwe testlocatie ligt aan de zuidzijde van station Sloterdijk, tussen de Teleportboulevard en de Changiweg. De bouw van het testpaviljoen Sloterdijk past bij de verdere opschaling van de testcapaciteit en de geplande inrichting van snelteststraten in de regio Amsterdam. Dit is de achtste GGD testlocatie in de regio en de derde testlocatie in stadsdeel Nieuw West.

In de zoektocht naar een geschikte locatie voor het paviljoen kwam de omgeving van station Sloterdijk als beste plek uit de bus, vanwege de centrale ligging, herkenbaarheid en goede bereikbaarheid voor voetgangers, fietsers en auto’s.

De locatie voor de coronatestlocatie bij Sloterdijk wordt klaargemaakt.  Het geraamte voor de coronatestlocatie verrijst op Sloterdijk.  Ook binnen in de coronatestlocatie wordt hard gewerkt.  De coronatestlocatie bij Sloterdijk in Amsterdam-West is bijna klaar.

Opschaling

Volgens planning kunnen vanaf de opening tenminste 500 testen per dag worden afgenomen op de locatie Sloterdijk. Als blijkt dat de vraag toeneemt kunnen we direct verder opschalen. Eerst gaat het om de reguliere PCR-testen die uiteindelijk worden vervangen door sneltesten (bijvoorbeeld de eNose ademtest of LAMP test) zodra toestemming is gegeven om die grootschalig in te zetten.

Eind januari bedraagt de totale testcapaciteit in de regio Amsterdam rond de 7900 testen per dag.

Hoe werkt het?

Mensen die getest worden kunnen alleen naar binnen als ze een afspraak hebben gemaakt via coronatest.nl of 0800-1202. De GGD adviseert bezoekers om met de fiets of lopend naar de testlocatie te komen en zeker niet met het ov. Voor gratis parkeren volgen automobilisten de parkeerroute naar de parkeergarage van Hotel 2Stay, Tempelhofstraat 2.