Pad tot huidige pagina
Amsterdammers stropen hun mouwen op voor coronavaccinatie bij GGD Amsterdam.

Wie prikt de GGD Amsterdam nu?

19 juli 2021

Wie is er bij GGD Amsterdam aan de beurt voor een vaccinatie tegen het coronavirus? U vindt hier het actuele overzicht.

Geboren in 2004 t/m 2009

Jongeren uit 2004 t/m 2009 kunnen nu online een afspraak maken voor een vaccinatie met BioNTech/Pfizer. Inplannen kan via coronavaccinatie-afspraak.nl (met DigiD). Ze hoeven dus niet te wachten op de uitnodiging. De afspraak liever telefonisch inplannen? Dat kan via 0800 - 7070.

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht van GGD GHOR. Hierin staat ook hoe wordt omgegaan met jongeren die dit jaar nog 12 worden.

Vragen of meer weten? Kijk op www.coronavaccinatie.nl/jongeren of stel je vragen in een chat met een GGD-medewerker via jouwggd.nl.

Jongeren 12-17 jaar met medisch risico

Jongeren met een medisch risico geboren in de periode 01-01-2004 t/m 30-06-2009 kunnen een vaccinatieafspraak bij de GGD maken. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging van hun huisarts. Het gaat om jongeren die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik of jongeren met het syndroom van Down. Bij de GGD krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer.

 • Afspraak maken: in de uitnodiging staat een speciale code. Hiermee kunnen ze via een speciaal landelijk telefoonnummer of online een afspraak inplannen.

Ook jongeren met kanker krijgen binnenkort een uitnodiging, zij kunnen half juli worden gevaccineerd in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Geboren in 1967 t/m 2003

Alle mensen die geboren zijn in 1967 t/m 2003 kunnen nu online een afspraak inplannen via coronavaccinatie-afspraak.nl (met DigiD). U hoeft dus niet te wachten tot de uitnodiging op de deurmat ligt.

 • Bent u geboren in 1969 t/m 1975, of in 1977 t/m 2003?  Dan ontvangt u een vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.
 • Bent u geboren in 1967,1968 of 1976? Dan krijgt u het vaccin van Janssen. Hiervan is één prik voldoende. Mensen die liever een vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna willen kunnen bellen naar het landelijke telefoonnummer dat in de uitnodiging staat.

Geboren in 1956 t/m 1960

Mensen die geboren zijn in 1956 t/m 1960 en nog niet zijn gevaccineerd bij de huisarts, kunnen nu een afspraak inplannen bij de GGD voor een mRNA-vaccin. U kunt direct online een afspraak inplannen via coronavaccinatie-afspraak.nl (met DigiD). Meer informatie over het maken van de afspraak leest u op de website van GGD GHOR.

 • Tweede vaccinatie bij de huisarts: mensen die hun eerste vaccinatie met AstraZeneca hebben ontvangen bij de huisarts, krijgen hun tweede vaccinatie met AstraZeneca ook bij de huisarts. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Geboren in of voor 1955, of in 1961 t/m 1966

Eerder zijn mensen geboren in of voor 1955 uitgenodigd om een vaccinatieafspraak te maken. Dit geldt ook voor mensen uit 1961 tot en met 1966. Deze groep mensen krijgt het vaccin van BionTech/Pfizer of Moderna.

Mensen uit deze leeftijdsgroepen die nog geen gebruik hebben gemaakt van deze oproep maar dat wél willen, vragen we dringend alsnog een afspraak te maken via coronavaccinatie-afspraak.nl(met DigiD) of het telefoonnummer dat in de uitnodiging staat.

Mensen uit medische risicogroepen (1961 t/m 2003)

Mensen die volgens hun huisarts tot een medische risicogroep behoren, krijgen vanaf 6 mei een uitnodiging voor een vaccinatie bij de GGD. Het gaat om de mensen die jaarlijks een oproep voor de griepprik krijgen. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. De uitnodigingen worden de komende weken in fases verstuurd.

 • Afspraak maken: in de uitnodiging staat een speciale code. Hiermee kunt u een afspraak maken. Dit kan online via coronavaccinatie-afspraak.nl (met DigiD) of via een apart landelijk telefoonnummer.

Op de website van GGD GHOR vindt u meer uitleg.

Mensen met syndroom van Down of BMI > 40

In de landelijke strategie stond dat mensen met het syndroom van Down en mensen met een BMI >40 hun coronavaccin bij de huisarts zouden krijgen. Door de stop met het vaccin van AstraZeneca is dit veranderd en kunnen zij nu terecht bij de GGD.

 • Afspraak maken: deze doelgroep (geboren in 2005 of eerder) krijgt een dezer dagen een brief van de huisarts met daarin een speciaal landelijk telefoonnummer en een code om een afspraak te maken voor een vaccinatie door de GGD. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer.

Op de website van het RIVM vindt u meer uitleg.

Zorgmedewerkers langdurige zorg

Werkt u in de langdurige zorg? Dan is wellicht uw vaccinatie-afspraak afgezegd door de pauze in het vaccineren met AstraZeneca. Zorgmedewerkers ouder dan 60 jaar zijn inmiddels al benaderd om een nieuwe afspraak te maken. Dit weekend krijgen zorgmedewerkers die jonger zijn dan 60 jaar een sms voor een nieuwe vaccinatie-afspraak.

 • Afspraak maken: als zorgmedewerker kunt u uw vaccinatie-afspraak alleen telefonisch maken. Het nummer hiervoor staat in de uitnodigingsbrief die u van uw werkgever heeft gekregen.

Omdat we ons kunnen voostellen dat u door alle berichtgeving niet precies weet waar u aan toe bent, geven we een kort overzicht van welk vaccin voor welke doelgroep is aangegeven. (bron: website Rijksoverheid)

 • Zorgmedewerkers geboren tussen 1956-1960: AstraZeneca
 • Zorgmedewerkers die al een eerste keer gevaccineerd zijn met AstraZeneca: tweede vaccinatie ook AstraZeneca
 • Zorgmedewerkers die na 1960 zijn geboren maar nog niet gevaccineerd zijn: BioNTech/Pfizer
 • Zorgmedewerkers die voor 1956 zijn geboren krijgen BioNTech/Pfizer

Meer informatie

Heeft u vragen over het vaccineren? Bel met het landelijk nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 - 20.00 uur). Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met GGD Amsterdam.