Pad tot huidige pagina
Coronavaccinatie niet in het gele boekje

Coronavaccinatie en het gele boekje

14 juni 2021

Mensen die zich bij GGD Amsterdam laten vaccineren, kunnen hun coronavaccinatie desgewenst laten bijschrijven in het gele boekje.

Let op:

  • De GGD registreert alleen vaccinaties die bij een GGD zijn gezet. Bent u bij de huisarts, in het ziekenhuis of een zorginstelling gevaccineerd? Dan registreert de GGD uw vaccinatie NIET in het gele boekje. Neem hiervoor contact op met de partij waar u bent gevaccineerd. U kunt ook zelf uw registratiekaart toevoegen aan uw gele boekje.
  • GGD Amsterdam verkoopt geen gele boekjes. Heeft u geen geel boekje en wit u er wel een kopen? Dit kan via de webwinkel van de SDU. Gele boekjes zijn NIET verkrijgbaar bij de GGD op de Nieuwe Achtergracht.

Tot nu toe was de landelijke lijn dat de registratiekaart van de coronavaccinatie in het gele boekje bevestigd of bewaard kan worden. Het gele boekje is namelijk geen officieel bewijs van vaccinatie tegen het coronavirus.

Omdat veel mensen toch graag een bijschrijving willen, is landelijk besloten deze lijn aan te passen. Mensen die dat willen, kunnen hun coronavaccinatie laten registreren in het gele boekje. Dit gebeurt door de partij die hen vaccineert.

Komt u binnenkort naar een van onze vaccinatielocaties:

  • voor uw eerste coronaprik? Als u uw gele boekje meeneemt naar uw vaccinatie-afspraak, kunnen wij uw vaccinatie erin registreren.
  • voor uw tweede coronaprik? Als u naast uw gele boekje ook de registratiekaart van uw eerste vaccinatie meeneemt, kunnen we die meteen registreren.

Registreren met terugwerkende kracht

Bent u volledig gevaccineerd bij de GGD, en wilt u alsnog een bijschrijving in uw gele boekje? Dan kunt u op zaterdag 12 en zaterdag 19 juni tussen 10.00 - 15.00 uur terecht bij AFAS Live. Neem hiervoor het volgende mee:

  • uw eigen gele boekje. Heeft u geen geel boekje, dan kunt u er een bestellen via mijnvaccinatieboekje.nl. We verkopen geen boekjes bij AFAS Live.
  • uw identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart)
  • de registratiekaart van uw coronavaccinatie(s)
  • een mondkapje
  • Let op: er is betaald parkeren bij AFAS Live.

Goed om te weten: u kunt alléén uw eigen vaccinaties registeren, dus niet die van uw familieleden.

We weten niet hoe druk het gaat worden, dus het kan zijn dat u even moet wachten. Naast deze twee dagen kijken we of we nog meer momenten kunnen organiseren om het gele boekje bij te werken. Houd hiervoor de website in de gaten.

Geen officieel vaccinatiebewijs

Op dit moment bestaat er in Nederland nog geen officieel vaccinatiebewijs voor corona. Het ministerie van VWS werkt momenteel aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Corona Certificaat (DCC) dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Er zijn momenteel geen internationale afspraken over het gele boekje als COVID-19 vaccinatiebewijs. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie

Heeft u algemene vragen over het coronavirus en de coronavaccinaties? Bel dan het landelijke nummer 0800 - 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur).

Voor specifieke vragen aan de GGD Amsterdam verwijzen we u naar de contactpagina.