Pad tot huidige pagina
Coronavaccinatie niet in het gele boekje

Coronavaccinatie en het gele boekje

14 september 2021

Mensen die zich bij GGD Amsterdam laten vaccineren, kunnen hun coronavaccinatie desgewenst laten bijschrijven in het gele boekje.

Let op:

  • De GGD registreert alleen vaccinaties die bij een GGD zijn gezet. Bent u bij de huisarts, in het ziekenhuis of een zorginstelling gevaccineerd? Dan registreert de GGD uw vaccinatie NIET in het gele boekje. Neem hiervoor contact op met de partij waar u bent gevaccineerd. (Let op! Huisartsen, ziekenhuizen en zorginstellingen zijn niet verplicht het gele boekje te stempelen). U kunt ook zelf uw registratiekaart toevoegen aan uw gele boekje.

Tot nu toe was de landelijke lijn dat de registratiekaart van de coronavaccinatie in het gele boekje bevestigd of bewaard kan worden. Het gele boekje is namelijk geen officieel bewijs van vaccinatie tegen het coronavirus.

Omdat veel mensen toch graag een bijschrijving willen, is landelijk besloten deze lijn aan te passen. Mensen die dat willen, kunnen hun coronavaccinatie laten registreren in het gele boekje. Dit gebeurt door de partij die hen vaccineert.

Komt u binnenkort naar een van onze vaccinatielocaties:

  • voor uw eerste coronaprik? Als u uw gele boekje meeneemt naar uw vaccinatie-afspraak, kunnen wij uw vaccinatie erin registreren.
  • voor uw tweede coronaprik? Als u naast uw gele boekje ook de registratiekaart van uw eerste vaccinatie meeneemt, kunnen we die meteen registreren.

EU Digitaal Corona Certificaat

Met het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) kunt u eenvoudig binnen de Europese Unie reizen. Het DCC is vanaf 1 juli beschikbaar in de CoronaCheck-app. U kunt hier een QR-code maken voor reizen naar andere landen in de Europese Unie. Een coronabewijs om binnen de EU te reizen kan zijn:

Meer informatie

Heeft u algemene vragen over het coronavirus en de coronavaccinaties? Bel dan het landelijke nummer 0800 - 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur).

Voor specifieke vragen aan de GGD Amsterdam verwijzen we u naar de contactpagina.