Pad tot huidige pagina
Doe mee met Stoptober!

Doe mee met Stoptober, 28 dagen samen niet roken

1 oktober 2021

Vandaag is het zover: de grootste stoppoging van Nederland gaat weer van start. Stop jij ook mee? Stoptober heeft als doel rokers te stimuleren om 28 dagen te stoppen met roken en daar massale steun voor te organiseren. Na een maand niet roken is de kans dat je blijvend stopt met roken namelijk vijf keer zo groot.

Samen stoppen met roken

Grijp dus je kans en doe ook mee! Je kunt je nog aanmelden via www.stoptober.nl.

Download de gratis app. Met de Stoptober-app word je niet alleen via de app ondersteund en aangemoedigd, maar ook via social media. Ook ontvang je diverse tips en ondersteuning via de mail. Met elkaar hou je het stoppen met roken beter en langer vol.

Wethouder Kukenheim (Zorg) steekt met deze videoboodschap alle Amsterdamse deelnemers aan Stoptober een hart onder de riem: ‘Jullie kunnen het!’

Op weg naar een rookvrij Amsterdam

Nog bijna een kwart van de volwassen Amsterdammers rookt. Hiermee ligt het aantal rokers in Amsterdam net boven het landelijke gemiddelde. De gemeente Amsterdam zet zich daarom samen met vele verschillende partijen in voor een Rookvrij Amsterdam. Met elkaar worden zoveel mogelijk ruimtes in de stad rookvrij gemaakt. Ook komen bewoners steeds vaker met initiatieven om het roken te ontmoedigen.