Pad tot huidige pagina

GGD Amsterdam rookvrij

5 juni 2019

Een rookvrije omgeving past bij een plek waar mensen komen om hun gezondheid te verbeteren. Daarom is de GGD Amsterdam vanaf 31 mei 2019 (Wereld Niet Roken dag) volledig rookvrij.

Waarom een rookvrije GGD?

De schadelijke effecten van roken zijn bekend. Wij geven graag als gezondheidsorganisatie het goede voorbeeld. Het rookvrij maken van zoveel mogelijk plekken in de stad is een grote stap in de goede richting. Als GGD Amsterdam dragen we hier uiteraard aan bij.

Wat zijn onze afspraken?

Al onze terreinen zijn rookvrij, alle binnenruimten zijn rookvrij en we hebben geen rookruimte. Iedereen houdt zich aan de afspraak om niet te roken op het terrein: werkgever, werknemers, vrijwilligers, klanten, bezoekers en leveranciers. Dit geldt ook voor het gebruik van de e-sigaret en varianten hiervan.

We doen het samen

De gemeente Amsterdam is aangesloten bij de Rookvrije Generatie. Dit is een samenwerkingsverband van publieke en private organisaties die zich inzetten voor een samenleving waarin ieder kind de kans krijgt om volledig rookvrij op te groeien. Daarnaast maken we deel uit van het Amsterdams Rookalarm. Dit netwerk van zorgorganisaties stimuleert maatregelen die bijdragen aan een rookvrij Amsterdam.

Kijk op de website voor meer informatie over het Amsterdamse tabaksontmoedigingsbeleid.