Pad tot huidige pagina
eerste coronavaccinatie van de GGD Amsterdam

GGD Amsterdam start met vaccineren ouderen

28 januari 2021

Deze week ontvangen de eerste Amsterdammers van 85 jaar en ouder een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Het vaccineren van deze kwetsbare groep is een belangrijke stap in het vaccinatieproces.

Ouderen die in staat zijn naar de vaccinatielocatie in de RAI te komen, krijgen hun vaccinatie bij de GGD Amsterdam. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan.

Goed toegankelijk

De vaccinatielocatie in de RAI is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Automobilisten kunnen voor de deur parkeren. Ook is de locatie goed toegankelijk voor eventuele rollators en rolstoelen. Alles is gelijkvloers en ruim opgezet. Eventuele rollators en rolstoelen zijn geen probleem. Ouderen kunnen ook een begeleider meenemen naar de vaccinatieafspraak.

Lees de praktische informatie over de vaccinatie voor ouderen

Help ouderen in uw omgeving

We kunnen ons voorstellen dat sommige ouderen hulp kunnen gebruiken bij het maken van de afspraak. Of graag met iemand willen praten over de coronavaccinatie. Kent u ouderen van 85 jaar en ouder in uw omgeving? Bent u mantelzorger voor een familielid, werkt u in de thuiszorg, of heeft u contact met een oudere buurman of buurvrouw? Uw hulp kan van grote betekenis zijn, want alleen samen krijgen we corona onder controle.

Meer informatie

  • Heeft u algemene vragen over het coronavirus en de coronavaccinaties? Bel dan het landelijke nummer 0800 - 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur).
  • Voor specifieke vragen aan de GGD Amsterdam verwijzen we u naar de contactpagina.