Pad tot huidige pagina

GGD lanceert gezondheidsonderzoek onder jongvolwassenen

25 juni 2021

Met een social-mediacampagne heeft de GGD Amsterdam het startsein gegeven voor een grootschalig onderzoek naar de (mentale) gezondheid, leefstijl en de effecten van corona onder 16- t/m 25-jarige jongvolwassenen uit Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Sinds vorig jaar is er veel (media) aandacht voor de impact van corona op het welzijn van jongvolwassenen, nu en op de langere termijn. Jongvolwassenen zitten in een leeftijdsfase waarin de effecten van de corona-beperkingen en de lockdown van grote invloed zijn. Met dit gezondheidsonderzoek  willen we de effecten van de coronacrisis onder jongvolwassenen in kaart brengen.

Wat houdt het onderzoek in?

We vragen jongvolwassenen in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar een online vragenlijst in te vullen over hun mentale en lichamelijke gezondheid, welzijn, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, bewegen, eenzaamheid, mantelzorg en financiën. Specifiek is er aandacht voor de effecten van de coronacrisis op deze thema’s.

Resultaten

De resultaten van dit onderzoek zijn belangrijk voor de gemeenten, de GGD en andere organisaties die zich richten op de gezondheid en het welzijn van jongvolwassenen. De onderzoeksresultaten worden in het najaar van 2021 verwacht en worden online gepubliceerd. Meer informatie over het gezondheidsonderzoek is te vinden op: www.ggd.amsterdam.nl/jv2021