Pad tot huidige pagina

GGD opent vaccinatielocatie Amstelveen

18 juni 2021

De GGD Amsterdam-Amstelland opent donderdag 1 juli een nieuwe corona-vaccinatielocatie in Amstelveen aan de Bovenkerkerweg 6-8. Deze plek is gekozen vanwege de goede bereikbaarheid voor automobilisten en de centrale ligging bij Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. Naast de NDSM-Loods in Noord, de RAI in Zuid, de Calandhal in Nieuw West en AFAS in Zuidoost is dit de vijfde vaccinatielocatie voor de regio Amsterdam-Amstelland.

Wethouder Simone Kukenheim (Zorg): ”Deze nieuwe en goed bereikbare vaccinatielocatie maakt een prik halen nog laagdrempeliger. Dat is goed nieuws voor Amstelveners, Aalsmeerders, Uithoornaars en andere zuidelijke inwoners van onze regio. Vanaf 19 juni krijgen we regionaal ruim 12.000 vaccins per dag van het Rijk en kunnen we verder opschalen. Zodra we meer vaccins van het Rijk krijgen, breiden we nog verder uit. De maximale capaciteit van de vijf vaccinatielocaties samen is nu 21.000 vaccinaties per dag”.

De GGD start op de nieuwe kleinschalige locatie met 450 vaccinaties per dag. Het vaccineren gebeurt op deze locatie 6 dagen per week van 08.30 tot 16.00 uur. Bij de andere locaties blijven we 7 dagen per week vaccineren van 08.00 uur tot 20.00 uur. De GGD gaat ervan uit dat deze locatie tot 1 september voor vaccinaties gebruikt gaat worden.

Het vaccineren vindt uitsluitend plaats op uitnodiging. Die uitnodiging ontvangen mensen per post via het RIVM, waarna ze zelf een afspraak kunnen maken. Alleen mensen die een afspraak hebben om gevaccineerd te worden, kunnen naar binnen. Onder de locatie is ruime parkeergelegenheid waar automobilisten door verkeersregelaars de weg wordt gewezen.