Pad tot huidige pagina

Haal ook die prik tegen meningokokken in de RAI!

In Amsterdam ontvangen rond de 25.000 jongeren een uitnodiging om op donderdag 20 juni een prik te halen tegen de ziekte meningokokken ACWY.

Ben je geboren in 2003 of 2005?

  • Dan heb je in de eerste week van juni de uitnodiging (brief met oproepkaart van het RIVM) in je brievenbus ontvangen.
  • Je bent dan op donderdag 20 juni welkom in de RAI Amsterdam. Op jouw uitnodiging staat hoe laat je aan de beurt bent.

Ben je geboren in 2001, 2002 of 2004 en heb je in april de prik niet gehad?

Dan heb je in de eerste week van juni een nieuwe uitnodiging ontvangen. Op 20 juni, tussen 13.00 en 20.00 uur, ben je van harte welkom in de RAI.

Kun je niet op de aangegeven tijd of dag? Kijk bij de antwoorden op de meest gestelde vragen naar wanneer je dan kunt gaan.

‘Voor een prikkie naar de bioscoop’

Onder alle jongeren die dit voorjaar hun prik hebben gehaald, verloten we in totaal 250 bioscoopbonnen. Haal dus die prik en ga ook ‘voor een prikkie naar de bioscoop!’

Hoe kom je bij de RAI?

De RAI is goed te bereiken met het openbaar vervoer, fiets en auto. Op de website van de RAI lees je meer over het parkeren van de auto: https://www.rai.nl/nl/contact-bereikbaarheid-en-parkeren/parkeren-bij-rai-amsterdam/

Hieronder lees je per stadsdeel hoe je het beste naar de RAI komt.

Centrum

Je kunt vanuit stadsdeel Centrum met metro 52 naar de RAI; die stopt bij halte Europaplein. Je kunt uiteraard ook op de fiets komen, of met de auto. De prik is in hal 2, ingang K.

Nieuw-West

Je kunt vanuit stadsdeel Nieuw-West met metro 50 en metro 51 naar de RAI; die stoppen bij station Amsterdam RAI. Je kunt uiteraard ook op de fiets komen, of met de auto. De prik is in hal 2, ingang K.

Noord

Je kunt vanuit stadsdeel Noord met metro 52 naar de RAI; die stopt bij halte Europaplein. Je kunt uiteraard ook op de fiets komen, of met de auto. De prik is in hal 2, ingang K.

Oost

Je kunt vanuit stadsdeel Oost met metro 51 (uitstappen: station Amsterdam RAI), bus 62 (uitstappen: halte Europaplein) of bus 65 (uitstappen: halte Scheldeplein); deze gaan allemaal vanaf station Amstel. Je kunt uiteraard ook op de fiets komen, of met de auto. De prik is in hal 2, ingang K.

West

Je kunt vanuit stadsdeel West met de tram en de bus naar het dichtstbijzijnde metrostation van metro 50 en metro 51; die stoppen allebei bij station Amsterdam RAI. Je kunt uiteraard ook op de fiets komen, of met de auto. De prik is in hal 2, ingang K.

Zuid

Je kunt vanuit stadsdeel Zuid met metro 52 naar de RAI; die stopt bij halte Europaplein. Je kunt uiteraard ook op de fiets komen, of met de auto. De prik is in hal 2, ingang K.

Zuidoost

Je kunt vanuit stadsdeel Zuidoost met metro 50 naar de RAI; die stopt bij station Amsterdam RAI. Je kunt uiteraard ook op de fiets komen, of met de auto. De prik is in hal 2, ingang K.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de ziekte meningokokken? Via JouwGGD.nl kun je die stellen aan een arts of verpleegkundige.