Pad tot huidige pagina

Herhaalprik na Janssen en boostervaccinatie

24 maart 2022

Bent u gevaccineerd met het Janssen-vaccin en heeft u minstens 3 maanden geleden ook uw booster gehad? Dan kunt u nu een afspraak maken voor een herhaalprik. Deze herhaalprik heeft geen medische noodzaak, maar kan een oplossing zijn voor problemen met inreizen.

Oplossing voor inreizen

Als u gevaccineerd bent met het Janssen-vaccin en een boosterprik heeft gehad, bent u volledig gevaccineerd en voldoende beschermd tegen het coronavirus. Toch kunt u problemen ervaren bij het reizen naar landen binnen Europa. Sommige Europese landen, zoals Duitsland, zien de Janssen-vaccinatie namelijk niet als volledige basisvaccinatie. Door de herhaalprik met een mRNA-vaccin (BioNTech/Pfizer en Moderna) is dit probleem opgelost.

Alleen op afspraak

Wilt u de herhaalprik met een mRNA-vaccin? Dat moet u hiervoor een afspraak maken. Het is niet mogelijk op inloop langs te komen. U kunt bellen naar de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Het telefoonnummer 0800-1295 is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Daarnaast gelden deze voorwaarden:

  • U bent gevaccineerd met het Janssen-vaccin en heeft een boosterprik gehad.
  • Uw boosterprik was minimaal 3 maanden geleden.
  • Als u besmet bent geweest met het coronavirus, was dit minimaal 3 maanden geleden en na uw boosterprik.

Geen medische noodzaak

De Gezondheidsraad heeft bepaald dat een herhaalprik na de booster voor de meeste mensen niet nodig is. Zonder de herhaalprik bent u dus ook voldoende beschermd. Maar er is ook geen bezwaar tegen de extra prik. Daarom heeft de overheid besloten de herhaalprik mogelijk te maken om het inreisprobleem op te lossen.

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over de extra mRNA-prik na Janssen-vaccin en booster