Pad tot huidige pagina
Wachtruimte van de vaccinatielocatie AFAS Live.

Kiezen voor het Janssen-vaccin

23 juni 2021

18-plussers die nog niet zijn gevaccineerd tegen corona en interesse hebben in een vrijwillige vaccinatie met het Janssen-vaccin, kunnen zich melden. Op 23 juni om 10.00 uur is hiervoor het telefoonnummer 0800-1295 van GGD GHOR Nederland geopend.

Het Janssen-vaccin is goedgekeurd en effectief. Eén prik is voldoende om volledig gevaccineerd te zijn. Er zijn landelijk in totaal 200.000 Janssen-vaccins beschikbaar. In Amsterdam wordt er op twee vaccinatielocaties met Janssen geprikt: de RAI en AFAS Live.

Toestemming geven voor Janssen-vaccin

Voorafgaand aan de vaccinatie wordt u gewezen op de iets betere bescherming met de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna en de zeer zeldzame kans op een ernstige bijwerking bij het Janssen-vaccin op jongere leeftijd. U moet vervolgens mondeling toestemming geven voor vaccinatie met Janssen.

Alle vaccins, dus ook het Janssen-vaccin, zijn zorgvuldig beoordeeld op werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit. Ook de Gezondheidsraad benadrukt dat het Janssen vaccin effectief en voldoende veilig is.

Een afspraak maken of omzetten

  • Heeft u al een prikafspraak met een mRNA-vaccin en wilt u deze omzetten naar het Janssen-vaccin? Dat kan via telefoonnummer 0800-1295.
  • Heeft u nog geen afspraak staan en kiest u voor het Janssen-vaccin? Bel dan ook met 0800-1295.

Let op: beperkte voorraad

De voorraad Janssen-vaccins is beperkt. Er is dus geen garantie dat iedereen die dit vaccin graag wil, het ook krijgt. Het is daarom verstandig om sowieso alvast een afspraak te maken voor een mRNA-vaccin. In de uitnodigingsbrief van het RIVM staat hoe.

Meer informatie