Pad tot huidige pagina

Kom naar de conferentie ‘Samen naar een rookvrij Amsterdam’ op 31 mei!

21 april 2022

Op de Wereld Niet Roken Dag organiseert GGD Amsterdam samen met de gemeente Amsterdam de hybride conferentie ‘Samen naar een rookvrij Amsterdam’. De conferentie is voor iedereen die graag wil bijdragen aan rookvrije omgevingen en rookvrije bewonersinitiatieven in de stad. Heeft u 31 mei al in de agenda staan? Geef u dan nu ook op voor de speciale deelsessies.

Hoe ziet de dag eruit?

Tijdens de conferentie delen (zorg)professionals, vrijwilligers en bewoners hun kennis, ervaringen en goede voorbeelden met elkaar. Longarts Wanda de Kanter (stichting Rookpreventie Jeugd) geeft een inspirerende en leerzame presentatie en we reiken voor het eerst de Rookvrije Generatie Award Amsterdam- Amstelland uit. Daarnaast presenteert Trimbos in een deelsessie de (opvallende) resultaten van het onderzoek naar de impact van de rookvrije generatie in Amsterdam. Een compleet programma dat u niet wilt missen!

Inschrijven deelsessies

U kunt zich nu inschrijven voor de interessante deelsessies. Hieronder ziet u vast een greep uit het aanbod:

  • Leer meer over de 3 stappen in 30 seconden om het stoppen met roken aan te moedigen.
  • Luister naar ervaringsdeskundigen over wat stoppen met roken zo moeilijk maakt.
  • Praat mee over de onderzoeken van Trimbos naar de impact van de rookvrije generatie in Amsterdam en van het Amsterdam UMC en Tranzo, Tilburg University naar een rookvrij beleid op sportverenigingen.
  • Ontdek wat de rookcijfers zeggen over hoe Amsterdam ervoor staat.

De meeste deelsessies vinden online plaats. Twee sessies kunt u ook op locatie bijwonen.

Waar en wanneer?

De conferentie vindt op 31 mei plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord én is ook online bij te wonen, ook per deelsessie. De middag duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Naar de conferentiepagina

Stemmen voor de Rookvrije Generatie Award

Tijdens de conferentie reiken we de eerste Rookvrije Generatie Award in de regio Amsterdam-Amstelland uit. Met deze regionale aanmoedigingsprijs tonen we waardering aan bewoners en initiatieven die een bijdrage leveren aan rookvrije omgevingen zoals bij scholen, speelplekken en sportverenigingen én anderen inspireren om dat ook te doen. De genomineerde initiatieven voor de award worden uiteindelijk beoordeeld door een onafhankelijke jury. U kunt nu alvast stemmen op uw favoriete rookvrije initiatief in uw buurt!

Tot de 31ste!

Bent u enthousiast geworden? Dan hopen we u te zien op 31 mei 2022. Samen op weg naar een Rookvrij Amsterdam!

Meer informatie

Amsterdam Rookvrij

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar rookvrij@ggd.amsterdam.nl.