Pad tot huidige pagina

Nieuwe grote coronatestlocatie op Buikslotermeerplein (Noord)

10 december 2020

Vanaf donderdag 10 december 2020 kunnen bewoners van Noord zich, na afspraak, dichtbij huis laten testen op corona. Op het Buikslotermeerplein opent die middag het coronatestpaviljoen Amsterdam Noord de deuren. Het is de 7de coronatestlocatie in Amsterdam en uiteindelijk kunnen hier dagelijks 3000 mensen worden getest.

De opening van het paviljoen past bij de verdere opschaling van de testcapaciteit en de inrichting van snelteststraten in de regio Amsterdam. In de zoektocht naar een geschikte locatie kwam het Buikslotermeerplein als beste plek uit de bus vanwege de centrale ligging, goede bereikbaarheid en herkenbaarheid.

Het paviljoen staat op parkeerterrein P1. Dit is het parkeerterrein tussen bioscoop Euroscoop en de Lidl, grenzend aan de IJdoornlaan en parkeergarage De Bomen. Bezoekers van het testpaviljoen wordt gevraagd zoveel mogelijk per fiets of te voet te komen en de uitslag van de test thuis af te wachten. Het stadsdeel heeft met de ondernemers van het plein een bereikbaarheidsplan opgesteld.

7e GGD testlocatie in de regio Amsterdam

Totaal kunnen er in het paviljoen uiteindelijk, in januari, ruim 3.000 testen per dag worden afgenomen. In de regio Amsterdam is het Buikslotermeerplein de 7e coronatestlocatie en de 2e locatie in Amsterdam Noord. Aan het Gentiaanplein ligt een kleine testlocatie waar 70-80 testen per dag kunnen worden afgenomen.

Zodra daar toestemming voor is gegeven, vinden op de locatie Buikslotermeerplein sneltesten plaats, bijvoorbeeld de ademtest (E nose).

Afspraak maken

Amsterdammers met (lichte) coronaklachten kunnen een afspraak maken voor een test via coronatest.nl of via het nummer 0800-1202. Daarnaast blijven de basisregels van belang: was je handen, hoest en nies in de binnenkant van de elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik meteen weg. Houd afstand en vermijd de drukte.