Pad tot huidige pagina

Nieuwe testlocatie Amsterdam Zuidoost/Diemen in gebruik

9 oktober 2020

De GGD Amsterdam heeft donderdag 8 oktober een nieuwe coronatestlocatie in Amsterdam Zuidoost geopend. De testen zullen worden afgenomen in een paviljoen op het grasveld achter het Bijlmer Sportcentrum bij het Anton de Komplein. De testlocatie heeft een regionale functie voor zowel inwoners uit het stadsdeel en de regio en heet daarom testlocatie Amsterdam Zuidoost/Diemen.

In de nieuwe locatie kunnen dagelijks 500 testen worden gedaan. Deze capaciteit wordt snel uitgebreid tot circa 900 testen. Deze week wordt de testcapaciteit ook verder opgeschaald in de RAI en in Nieuw-West. De totale testcapaciteit na opening van Zuidoost komt in Amsterdam uit op 4300 testen per dag.

Wethouder Simone Kukenheim (zorg): “Het aantal besmettingen in heel Amsterdam loopt op. We zitten nu op 29,6 besmettingen per 10.000 inwoners. Dat is heel zorgelijk. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het essentieel dat iedereen met (milde) klachten zich laat testen, in afwachting van de uitslag thuis blijft en bij een positieve uitslag in isolatie gaat. In de meest recente cijfers zien we dat bewoners van stadsdeel Zuidoost zich het minste laten testen bij een GGD-locatie. Juist omdat testen zo belangrijk is, willen we het voor alle Amsterdammers zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk maken. Daarom hebben we onlangs een tweede testlocatie ingericht in Nieuw-West, en is er vanaf vandaag ook een tweede teststraat in het stadsdeel Zuidoost.”

De nieuwe testlocatie in Zuidoost is naast locatie Kleiberg de tweede in stadsdeel Zuidoost en de zesde testlocatie in Amsterdam. De locatie is veilig ingericht volgens de regels van het RIVM en dagelijks geopend tussen 9.00 en 16.00 uur.

Stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing van Zuidoost: “Deze tweede testlocatie helpt inwoners van Zuidoost nog beter op elkaar te passen. Laten we er goed gebruik van maken. Heb je milde klachten? Laat je dan testen en blijf thuis. Dat doe je voor jezelf en voor anderen. Corona bestrijden doen we samen.”

Binnen Amsterdam is in alle stadsdelen het aantal positief geteste personen in week 40 gestegen ten opzichte van week 39. De verschillen tussen stadsdelen worden wederom minder groot, waarbij per 10.000 inwoners in stadsdeel Noord het minste aantal besmettingen zijn en in West de meeste besmettingen.

Amsterdammers met (lichte) coronaklachten kunnen een afspraak maken voor een test via het nummer 0800-1202 of online via coronatest.nl . Daarnaast blijven de basisregels van belang: was je handen, hoest en nies in de binnenkant van de elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik meteen weg. Houdt afstand en vermijdt de drukte.

www.amsterdam.nl/testen