Pad tot huidige pagina

Nieuwe vaccinatielocatie: AFAS Live in Zuidoost

7 mei 2021

In de week van 10 mei opent de GGD een nieuwe corona-vaccinatielocatie in een deel van het AFAS in Amsterdam Zuidoost. De locatie AFAS Live aan de Johan Cruijff Boulevard 590 wordt de vierde vaccinatielocatie naast de bestaande locaties in de RAI in Zuid, de Calandhal in Nieuw West en de NDSM Loods in Noord.

De opening van deze nieuwe locatie past bij de verdere opschaling van het vaccineren in de regio Amsterdam-Amstelland. Zo kunnen we steeds meer mensen inenten tegen corona. De maximale capaciteit voor onze regio stijgt hiermee tot ruim 18.000 vaccinaties per dag. Voor AFAS is gekozen omdat die locatie goed bereikbaar is voor automobilisten in deze regio, en met het openbaar vervoer. We beginnen in de week van 10 mei met 550 vaccinaties per dag. Dat aantal wordt groter naarmate er meer vaccins beschikbaar komen. Het vaccineren gebeurt 7 dagen per week van 08:00 tot 20:00 uur. We gaan er vanuit tenminste tot eind augustus de AFAS voor vaccinatie in gebruik te hebben.

Bekijk hier beelden van het inrichten van de locatie:

Hoe werkt het?

Mensen krijgen een uitnodiging per post via het RIVM voor de vaccinatie en maken zelf een afspraak. Alleen mensen die een afspraak hebben om gevaccineerd te worden kunnen naar binnen. Dit helpt ons ook om de bezoekersstroom goed te kunnen regelen. Natuurlijk houden we ons ook op deze vaccinatielocatie aan alle richtlijnen van het RIVM en zorgen we ervoor dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Uiteraard zijn mondkapjes verplicht.

Bereikbaarheid

Op dit moment worden de details voor de verkeersveiligheid en bereikbaarheid per Openbaar Vervoer van deze locatie verder uitgewerkt. Zo zullen we zorgen voor voldoende parkeerruimte en zetten we verkeersregelaars in om het extra verkeer in goede banen te leiden. Vanaf de stations in de omgeving komen fiets- en wandelroutes naar de AFAS-vaccinatielocatie.

Meer informatie?

Hebt u vragen over deze vaccinatielocatie? Neemt u dan contact op met de GGD Amsterdam via 020 555 5202. Bezoek ook onze website voor meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen over het vaccineren.