Pad tot huidige pagina

Nieuw quarantaine-advies voor huisgenoten

19 november 2021

Het quarantaine-advies is aangescherpt. Vanaf vandaag gaan alle huisgenoten van een positief getest persoon in quarantaine. Er is ook een testadvies.

Huisgenoten lopen risico op een besmetting met het coronavirus en daarom moeten zij in quarantaine. Ook geldt voor alle huisgenoten een testadvies bij de GGD. In de informatiebrief voor huisgenoten van het RIVM vindt u hierover meer informatie.

Alle leeftijden

Het quarantaine-advies geldt voor alle leeftijden, dus ook voor kinderen. Ook huisgenoten die gevaccineerd zijn of onlangs zelf corona hebben gehad gaan in quarantaine. Met dit aangescherpte advies wil de regering het aantal coronabesmettingen omlaag brengen.

Quarantainecheck

Voor nauwe contacten blijft het advies ongewijzigd. Met de handige quarantainecheck van de Rijksoverheid ziet u in een paar stappen of u in uw situatie in quarantaine moet.

Klachten? Blijf thuis en laat u testen

Heeft u klachten die kunnen wijzen op het coronavirus? Blijf thuis en laat u testen. Blijf na het testen thuis tot de uitslag bekend is, ook als een eerdere test negatief was.

Meer informatie

Op de pagina over bron- en contactonderzoek vindt u meer informatie over quarantaine en isolatie. U vindt er ook tips en hulplijnen voor als u hulp nodig heeft terwijl u thuis zit.