Pad tot huidige pagina

Roken in Amsterdam

4 november 2021

De GGD Amsterdam maakt zich hard voor een rookvrij Amsterdam. Dit doen we samen met gemeenten, (zorg)instellingen en maatschappelijke organisaties in de regio.

In onze GGD-regio wordt het meest gerookt, namelijk 1 op de 5 volwassen inwoners. In de gemeente Amsterdam rookt 22% van de volwassenen. Het percentage rokers is wel gedaald van 27% in 2016 naar 22% in 2020 maar ligt nog steeds hoger dan het landelijke gemiddelde. De daling komt overeen met de landelijke trend, Corona heeft hier niet of nauwelijks invloed op gehad.

Factsheet Roken in Amsterdam

Hoe staat Amsterdam ervoor wat betreft de ambities uit het Nationaal Preventieakkoord? Hoeveel jongeren, volwassenen en zwangeren roken er? De antwoorden op deze vragen zijn samengevat in de nieuwe factsheet  ‘Roken in Amsterdam’ (PDF, 439 kB).

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over Amsterdam Rookvrij of tabaksontmoediging? Of wilt u rookvrije borden of raamstickers ontvangen? Neem contact met op via rookvrij@ggd.amsterdam.nl of ga naar onze website https://www.ggd.amsterdam.nl/rookvrij/