Pad tot huidige pagina

Amsterdam start met vaccineren tegen monkeypox

21 juli 2022

GGD Amsterdam start maandag 25 juli met het vaccineren tegen monkeypox. De door het ministerie beschikbaar gestelde vaccins zijn bedoeld voor specifieke risiciogroepen. Dat zijn de mensen met de grootste kans op monkeypox. Op die manier wordt de uitbraak van het virus het snelst beperkt.

Donderdag 7 juli jl. heeft de GGD Amsterdam de opdracht gekregen van de minister van VWS voor de vaccinatie tegen monkeypox. Er is sindsdien hard gewerkt om zo snel mogelijk te kunnen starten. Wethouder Shula Rijxman (Publieke gezondheid): “Ik ben blij dat we nu snel aan de slag kunnen met het vaccineren tegen monkeypox. De gemeenschap vraagt hier ook om. Monkeypox kan een bijzonder vervelende ziekte zijn. Het is dus belangrijk om de groep mensen die de grootste kans loopt te beschermen.”

Risicogroepen

De selectiecriteria voor wie in aanmerking komt voor het vaccin zijn geformuleerd door het ministerie van VWS en het RIVM. Zo worden de personen bereikt die de grootste kans op besmetting lopen. Op de pagina over vaccineren tegen monkeypox vindt u meer informatie over de risicogroepen en de uitnodiging.

Persoonlijke uitnodiging voor vaccinatie

Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie ontvangt een persoonlijke uitnodiging van GGD Amsterdam. De eerste uitnodigingen zijn vandaag verzonden. Zonder persoonlijke uitnodiging komen mensen op dit moment niet in aanmerking voor een vaccinatie.

Meer informatie