Pad tot huidige pagina

Stoppen met roken in oktober? Doe mee met Stoptober!

9 september 2021

Op 2 september gaven onder andere Hans Klok en Patricia Paay de aftrap van de landelijke Stoptober-campagne in Amsterdam. Stoptober heeft als doel rokers te stimuleren om voor 28 dagen te stoppen met roken en daar massale steun voor te organiseren. In Amsterdam wordt extra aandacht besteed aan het stoppen met roken. Van de inwoners van alle grote steden roken de Amsterdammers het meest.

Wat is Stoptober?

Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk! Wist je dat na een periode van 28 dagen niet roken de kans vijf keer groter is dat je blijvend stopt met roken? En dat 70% van de deelnemers aan Stoptober heeft volgehouden en niet meer rookt?

Stoptober helpt jou stoppen

Op 10 september staat de Stoptober Camper in Amstelveen. Iedereen die wil stoppen met roken en net dat dat extra duwtje nodig heeft, kan daar terecht met vragen. Je kunt je nu al inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en gebruikmaken van alle steun die Stoptober je te bieden heeft, zoals de Stoptober-App.

Stoptober voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via www.bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen.

Op weg naar een rookvrij Amsterdam

Roken is schadelijk voor de gezondheid. Daarom willen de gemeente Amsterdam en de GGD zoveel mogelijk ruimtes rookvrij maken. Hiervoor zijn verschillende maatregelen genomen om roken te ontmoedigen. In het afgelopen halfjaar zijn zelfs meer dan 100 rookvrije zones ingericht in de stad. Kijk voor meer informatie op Amsterdam Rookvrij.

Conferentie ‘Samen naar een rookvrij Amsterdam’

Op donderdag 14 oktober organiseert de gemeente Amsterdam de conferentie ‘Samen naar een rookvrij Amsterdam.’ Hier worden met de partners in de stad mogelijkheden en kansen in Amsterdam besproken, zoals het creëren van rookvrije omgevingen in de stad en manieren om het stoppen met roken aan te moedigen. Maar ook Amsterdamse (bewoners-)initiatieven staan op het programma.

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan een Rookvrij Amsterdam en hier meer over wil weten is van harte welkom om deel te nemen op 14 oktober. U kunt zich via deze link naar Rookvrij Amsterdam aanmelden.