Pad tot huidige pagina

Stoppen met roken in oktober? Doe mee met Stoptober!

Stoptober is een landelijke campagne met als doel rokers te stimuleren om voor 28 dagen te stoppen met roken en daarvoor massale steun te organiseren. In Amsterdam wordt extra aandacht besteed aan het stoppen met roken. Van alle grote steden roken de Amsterdammers het meest, met een percentage van 27% in vergelijking met een percentage van 23% op landelijk niveau.

Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk! Wist je dat na een periode van 28 dagen niet rokende kans vijf keer groter is dat je blijvend stopt met roken? Alle GGD’en in Nederland doen mee aan Stoptober en de GGD Amsterdam moedigt je aan om te stoppen met roken. Vanaf 1 oktober 2019 start de 28 dagen niet-roken-reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 250.000 stoppers jou voorgegaan en zij hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Meedoen aan Stoptober?

Je kunt je nu inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en gebruik maken  van alle steun die Stoptober je te bieden heeft.

Stoptober voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen.

Gezondheidseffecten

Er zijn veel effecten op je gezondheid als je stopt met roken. Zo is al na 24 uur alle koolmonoxide uit je lichaam verdwenen. Na 48 uur is alle nicotine uit je lichaam en proef en ruik je al beter.

Na een jaar is je risico op hart- en vaatziekten gehalveerd. Je risico op allerlei andere ziekten neemt de met de jaren steeds verder af. Meer informatie over de gezondheidseffecten staat op www.rokeninfo.nl (Trimbos-Instituut).

Op weg naar een rookvrij Amsterdam

Roken is schadelijk voor de gezondheid. Daarom heeft de gemeente Amsterdam de afgelopen tijd verschillende maatregelen genomen om roken te ontmoedigen en op sommige plekken te verbieden. Kijk voor meer informatie op tabaksontmoediging.