Pad tot huidige pagina

Stoppen met roken in oktober? Doe mee met Stoptober!

Stoptober is een landelijke campagne met als doel rokers te stimuleren om voor 28 dagen te stoppen met roken en daarvoor massale steun te organiseren. In Amsterdam wordt extra aandacht besteed aan het stoppen met roken. Van alle grote steden roken de Amsterdammers het meest, met een percentage van 27% in vergelijking met een percentage van 23% op landelijk niveau.

Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk! Wist je dat na een periode van 28 dagen niet roken de kans vijf keer groter is dat je blijvend stopt met roken. Alle GGD’en in Nederland doen mee aan Stoptober en de GGD Amsterdam moedigt je aan om te stoppen met roken. Vanaf 1 oktober 2018 start de 28 dagen niet-roken-reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 stoppers jou voorgegaan en zij hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Meedoen aan Stoptober?

Je kunt je nu inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en gebruik maken  van alle steun die Stoptober je te bieden heeft.

Stoptober voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via https://bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen.

Gezondheidseffecten

Er zijn veel effecten op je gezondheid als je stopt met roken.

Zo is...

  • al na 24 uur alle koolmonoxide uit je lichaam verdwenen
  • al na 48 uur alle nicotine uit je lichaam en proef en ruik je al beter
  • na een jaar je risico op hart- en vaatziekten gehalveerd. Je risico op allerlei andere ziekten neemt de met de jaren steeds verder af.

Meer informatie over de gezondheidseffecten staat op www.rokeninfo.nl (Trimbos-Instituut).

Op weg naar een rookvrij Amsterdam

Roken is schadelijk voor de gezondheid. Daarom heeft de gemeente Amsterdam de afgelopen tijd verschillende maatregelen genomen om roken te ontmoedigen en op sommige plekken te verbieden zoals op de pont op het IJ en bij de gemeentelijke buitenzwembaden.

Amsterdam gaat het gesprek aan met sportverenigingen, speeltuinen en populaire bezienswaardigheden om ook rookvrij te worden. Kijk voor meer informatie op www.ggd.amsterdam.nl/beleid-onderzoek/genotmiddelengebruik/tabaksontmoediging/

Stop net als Kees van der Spek, Katja Schuurman en Jan Slagter vanaf 1 oktober 28 dagen met roken!