Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling Aids in Amsterdam

Op donderdag 5 juli vond in het Stadsarchief de opening plaats van de tentoonstelling Aids in Amsterdam.  De tentoonstelling is gemaakt in het kader van de internationale aidsconferentie die van 22 t/m 27 juli wordt gehouden in Amsterdam.

De opening werd verzorgd door voormalig GGD directeur Roel Coutinho, die een mooie schets gaf van de schrijnende begindagen van aids in Amsterdam.

Dolly Bellefleur wist de emotie goed te raken door ieder in de zaal namen te laten roepen van mensen die destijds overleden.

Om dit tijdperk goed te documenteren is uitgebreid onderzoek gedaan. Naast de tentoonstelling is daarvoor ook een bijbehorend boekje verschenen met de titel Aids in Amsterdam. Wethouder Rutger Groot Wassink nam deze gisteren met trots in ontvangst.

Er was grote bewondering voor de opmaak en inhoud van de tentoonstelling. Het actualiteitenprogramma Een Vandaag besteedde aandacht aan de tentoonstelling.

Rondom de tentoonstelling vindt nog een aantal extra activiteiten plaats om de periode extra aandacht te geven onder de Amsterdamse bevolking.

Tentoonstelling, boekje en de extra activiteiten zijn financieel mede mogelijk gemaakt door het Stadsarchief, Diversiteit en GGD.

Wil je de tentoonstelling ook bezoeken? Dat kan van 6 juli tot 2 september in de Centrale Hal van het Stadsarchief Amsterdam. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op de webpagina's van het Stadsarchief.

Foto: Cees Glastra van Loon