Pad tot huidige pagina

Testen in de buurt

27 januari 2022

In de testunits van GGD Amsterdam kunnen buurtbewoners met lichte klachten zich gratis laten testen op corona. Op deze pagina ziet u waar de testunits momenteel staan.

Vanwege de grote drukte is het momenteel alleen mogelijk om te testen op afspraak. U maakt een testafspraak online op coronatest.nl (met DigiD) of via 0800 - 1202 (met BSN).

De testunits zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Dit zijn de locaties waar u ze kunt vinden:

  • Amsterdam Nieuw-West: op het Lambertus Zijlplein, bij het Pluspunt (t/m 30 jan)
  • Aalsmeer: Dreef (bij zwembad de Waterlelie) (t/m 30 jan)
  • Amstelveen: op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan (t/m 30 jan).

Vanaf maandag 31 januari staan de testunits op de volgende locaties:

  • Amsterdam Noord: Bezaanjachtplein, naast de ingang van de parkeergarage van het winkelcentrum (31 jan t/m 20 feb)
  • Uithoorn: Zijdelwaardplein (31 jan t/m 20 feb)
  • Amstelveen: op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan (t/m 13 maart).

Door bewoners laagdrempelig een coronatest aan te bieden, willen we mensen nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen (afstand houden, handen wassen) belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Op onze locaties gelden de maatregelen van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.

De testunit in de praktijk

De unit wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus tot ze aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers, met mondkapje op, op voldoende afstand wachten. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers wordt dringend verzocht thuis te blijven tot de testuitslag binnen is. De unit is bedoeld voor bewoners uit de directe omgeving.

Waar gaan de testunits straks naar toe?

Samen met de stadsdelen en regiogemeenten kijkt de GGD waar de units het beste ingezet kunnen worden. Het gaat dan vooral om plekken die wat verder afliggen van de grotere testlocaties. Bewoners ontvangen een flyer met informatie als de testunit in hun buurt komt te staan.