Pad tot huidige pagina

Testen zonder afspraak in de coronatestbus

20 september 2021

In de testbus en testunit van GGD Amsterdam kunnen buurtbewoners met lichte klachten zich zonder afspraak en gratis laten testen op corona. Op dit moment staan de bussen en units in Amstelveen en Diemen.

De testbussen en -units zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur.  Dit zijn de locaties waar u ze kunt vinden:

  • Amstelveen: testunit op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan (t/m 31 oktober)
  • Diemen: testunit op de parkeerplaats bij het gemeentehuis, Ouddiemerlaan (20 september t/m 3 oktober)

Door bewoners laagdrempelig een coronatest aan te bieden, willen we mensen nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen (afstand houden, handen wassen) belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

De bus/unit in de praktijk

De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus tot ze aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers, met mondkapje op, op voldoende afstand wachten. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers wordt  dringend verzocht thuis te blijven tot de testuitslag binnen is. De bus is bedoeld voor bewoners uit de directe omgeving.

Waar gaat de bus straks naar toe?

Samen met de stadsdelen en regiogemeenten kijkt de GGD waar de bus het beste ingezet kan worden. Het gaat dan vooral om plekken die wat verder afliggen van de grotere testlocaties. Bewoners ontvangen een flyer met informatie als de testbus in hun buurt komt te staan.