Pad tot huidige pagina
AstraZeneca vaccin

Vaccineren zorgmedewerkers 60+ met AstraZeneca hervat

11 april 2021

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft donderdag 8 april na advies van de Gezondheidsraad besloten voorlopig te stoppen met het gebruik van het vaccin AstraZeneca voor zorgmedewerkers die jonger zijn dan 60 jaar. De afspraken die nog openstonden voor deze groep worden afgezegd.

Het afzeggen van de afspraken zal per sms en telefoon gebeuren.

Wat betekent dit voor uw vaccinatie-afspraak?

De GGD’en gebruiken het vaccin AstraZeneca voor het vaccineren van zorgmedewerkers. Met het besluit dat nu genomen is wordt het vaccineren van de zorgmedewerkers van 60 jaar en ouder hervat. Om deze hervatting efficiënt en met minimaal vaccinverlies te laten verlopen moeten alle nog bestaande afspraken in deze leeftijdscategorie ook eerst worden afgezegd. Dit zal per sms en telefoon gebeuren.

Vervolgens wordt alle zorgmedewerkers geboren tussen 1956 en 1960 gevraagd een nieuwe afspraak te maken, waarbij gekeken wordt naar een zo’n efficiënt mogelijke indeling op locatie. De GGD’en hopen alle zorgmedewerkers van deze leeftijdsgroep volgende week gevaccineerd te hebben.

In afwachting van nadere berichtgeving van het ministerie van VWS hopen wij u zo snel mogelijk te kunnen informeren over het verdere verloop van de vaccinatie.

Let op: deze voorzorgsmaatregel heeft geen gevolgen voor geplande vaccinaties met de vaccins van BioNTech/Pfizer.